Kentin eğitimine ve geleceğine yatırım yapılmasının amaçlandığı kampanyaya hayırseverlerin destekleri sürüyor. Bu kapsamda iş adamı Hasan Gürkan Bayram ve ailesi, daha öncesinde imzalanan protokol çerçevesinde, Şahinbey ilçesindeki Bülbülzade Anaokulunun ihtiyaçlarını karşılayarak kentteki eğitime nakdi destek sağladı.

Salgın tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda davetli ile gerçekleştirilen törende konuşan Vali Davut Gül, Gaziantep'in her alanda olduğu gibi eğitim alanında da her geçen gün gelişmeye devam ettiğini ifade etti.

Son 3 yılda yaklaşık 4 bin dersliğin tamamlandığını belirten Gül, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan '100'üncü Yılda 100 Hayırsever' kampanyası kapsamında 100 hayırsever ile 2 bin 500 derslik yapmak için yola çıktıklarını dile getirdi.

'100 hayırseverimiz ile 2 Bin 500 derslik yapmak için yola çıktık'

Gaziantep'in de diğer şehirlerin de en önemli meselelerinden bir tanesinin eğitim ve eğitimin de en önemli ayağının okul öncesi olduğunu belirten Gül, 'Okul öncesi eğitimi çözmeden bu meseleyi çözme ihtimalimiz yok. Tamamlanan bu 4 bin dersliğin yanında 100 hayırseverimizle 2 bin 500 derslik yapmak için yola çıktık. Bunun önemli bir kısmını protokole bağladık. Bir kısmının sözünü aldık, bir kısmını da inşallah bu süreçte bulacağız.' dedi.

Daha önce yaptırılan ve hayırsever tarafından bağış karşılında yeni ismi ile açılan okul hakkında da açıklamada bulunan Gül, 'Bu okulumuzun daha önce de olduğu düşünülebilir ama bizim bu anlamda iki yöntemimiz var; hayırseverimiz sıfırdan yapabiliyor ya da Milli Eğitimin kendi imkanları ile yapılan okulun bedelini ödeyerek isim hakkını alabiliyor. İkisi de bizim için çok kıymetli. İsim hakkı alınan okullar için aldığımız para ile yeni okullar, kamulaştırmalar yapıyoruz. Sıfırdan başlarsa da bir-iki sene sonra hizmete girmiş oluyor. Bazı hayırseverlerimiz okuldaki o heyecanı görmek istiyor, bazıları zamana yaymış oluyor. Dolayısıyla da bunun teknik olarak birbirinden farkı yok. Ben Hasan Gürkan Bayram ve ailesine teşekkür ediyorum, sadece bu okul için değil Gaziantep'in her meselesinde mutlaka elini taşın altına koyuyor. Okulun isim hakkını aldıktan sonra da okulun bütün ihtiyaçlarını yine karşıladı. Adalet Bakanımızın liderliğinde milletvekillerimiz, büyükşehir belediyemiz, kaymakamlarımız, ilçe belediyelerimiz, hayırseverlerimizle beraber inşallah diğer çözülen sorunlar gibi bu sorunları da çok çabuk bir sürede çözmüş olacağız.' ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayırseverlerin, veren elin alan elden üstün olduğu anlayışı ile elindekileri paylaştıklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise Gaziantep'te sayıları 70'e yaklaşan hayırseverlerin okul veya çeşitli hayır kurumlarına 'evet' dediğini, bunların bütün paralarını yatırdıklarını belirterek sundukları katkılar için tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Hayırsever Hasan Gürkan Bayram da Kilis ve Gaziantep'te çeşitli sektörlerde üretim faaliyetini sürdürürken bir yandan da topluma faydalı olan projelere katkı sunarak sosyal hayata dokunma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Bayram'ın vefat eden annesi Yüksel Bayram adını taşıyacak olan okulun kurdele kesimi gerçekleştirilerek okulda eğitim gören öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirildi.

Söz konusu okul için daha önce Gaziantep Valiliğinde '100'üncü Yılda 100 Hayırsever' kampanyası kapsamında protokol imzalanmıştı.