Türkman yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Gaziantep'te yağan kar kalınlığının bazı kırsal bölgelerde 1 mt.ye yaklaşması, ulaşımın çok zor sağlanmasından veya sağlanamamasından dolayı hayvancılık yapan işletmeler hayvanlarının yem ihtiyaçlarını, su ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çekerken, bazı bölgelerde hayvanların barınak ve ahırlarında meydana gelen çökmeler nedeniyle hayvan ölümleri ve maddi hasarlar oluştu. Üreticilerimiz çöken çadır ve ahırların altından kurtardıkları hayvanlarını yapabilenler çadırlarını ve ahırlarını tamir ederek, güçlendirerek yeniden içlerine koydular. Kimi üreticiler de köyde bulunan boş ahırlara veya komşularının ahırlarına hayvanlarını koyarak bu zorlu süreci atlatmaya çalışmaktalar.

Şu ana kadar Gaziantep genelinde Birliğimize ulaşan bilgilere göre Araban İlçemizde 1, İslahiye İlçemizde 9, Nizip İlçemizde 2, Nurdağı İlçemizde 8, Oğuzeli İlçemizde 3, Şahinbey İlçemizde 11, Şehitkamil İlçemizde 12, Yavuzeli İlçemizde 3 olmak üzere 49 üyemizin hayvan çadırlarının veya ahır çatılarının çöktüğü ve yüzden fazla hayvanın öldüğü bilgisi ulaşmıştır. Üyelerimizden Birliğimize gelen hasar, zaiyat bilgilerini Tarım İl Müdürlüğümüz ve İlçe Tarım Müdürlüklerimiz ile paylaşıyoruz. Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimiz, Jandarma Ekipleri imkanlar ölçüsünde hasar gören işletmelere giderek hasar tespit tutanakları tutmaya çalışıyorlar.

Gaziantep Valimiz sn. Davut GÜL ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız sn. Fatma ŞAHİN, Şahinbey Kaymakamımız sn. Tahir ŞAHİN, Tarım İl Müdürümüz sn. Mehmet KARAYILAN'da Cuma günü Şahinbey İlçemize bağlı Serince köyünde ahırı çöken, hayvanları ölen üyemiz Hasan TOSUN'un işletmesini yerinde ziyaret ederek, incelemelerde bulundular ve destek sözü verdiler. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Gaziantep Valimiz sn. Davut GÜL'den, siyasi ve bürokrat yetkililerimizden kar yağışı nedeniyle zarar gören ve görecek üyelerimizin, üreticilerimizin zararlarının afet kapsamında alınarak karşılanmasını talep ediyoruz.