Hz. Ömer’in adının geçtiği yerde adalet, hak ve hukuk olduğuna iman ederiz. Bunu sadece il ve ilçe başkanlarıyla sınırlandırmamak lazım. Bir şehrin Valisi, Kaymakamı, Belediye başkanları yani şehrin tüm yöneticileri bir Ömer olmalı. Sadece İl teşkilatında değil milletvekilleri, belediye başkanları, memur hepimiz birer Ömer olmalıyız” dedi.

Gaziantep’te muhalefet milletvekillerinin kent için sorumluluk almadığını da ifade eden Erdoğan, “Gaziantep’te projelerimiz sağlıklı bir şekilde yürüyor. Gaziantep için kenetlenerek yolumuza devam etmemiz lazım. Burada Gaziantep muhalefet milletvekillerine çok iş düşüyor. Bu konuda sorumluluk almıyorlar. Onları sorumluluk almaya davet ediyorum. Gaziantep’in önünü açacak konuşmalar yapmalı ve önerilerde bulunmalılar. Sürekli şehri kötülüyorlar Bu şehrin hiç mi güzellikleri yok? Bu şehri temsil eden bu kente layıkıyla temsil etmesi lazım ve kentte layık olması lazım. Bu şehrin geleceğine hepimizin el birliğiyle katkı sağlamamız lazım” dedi.

ERDOĞAN, REFERANS GAZETESİNİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, referans Gazetesini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Erdoğan, Gaziantep’e yapılan hizmetler ve AK Parti’de başlayan kongre sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

GAZİANTEP MİLLİ EKONOMİDE HER ZAMAN EN FAZLA PAY ALAN BİR ŞEHİR

Gaziantep milli ekonomide her zaman en fazla pay alan bir şehir olduğunu belirten Erdoğan, “Gaziantep milli ekonomide her zaman en fazla pay alan bir şehir. Gaziantep bunu hak eden bir şehir. Sanayicilerimiz, bürokratlarımız, siyasilerimiz, oda ve STK’larımızın hepsi üretmeye yönelik bir yarış içerisinde. Gaziantep’te son 15 yılda nüfus ikiye katlandığı halde bugün entegrasyon sorunu yaşanmıyor.

Türkiye’nin neresinden gelirse gelsin Gaziantep’te gelen  her insan 45 dakika sonra Gaziantepliyim der. Bir başka şehire 40 yıl önce giden birine sorduğunuzda her zaman geldiği yeri söyler. Çünkü Gaziantep’te üst kimlik Gaziantep’tir.  Çünkü Gaziantep’te bir uyum var, bir kalkınma modeli var, entegrasyon ve birbirine saygı var” dedi.

BU YIL ARKEOLOJİDE, MÜZECİLİK VE TURİZMDE GAZİANTEP YILI İLAN ETTİK

Bu yıl arkeolojide, müzecilik ve turizmde Gaziantep yılı ilan ettiklerini belirten Erdoğan, “TEKNOFEST İstanbul’dan sonra Gaziantep’te yapılacak. Mültecilerle ilgili kongreler artık Gaziantep’te yapılacak. Bunlar büyük başarılar. Göbeklitepe yılı ilan edildi. Ağın içerisinde Gaziantep de var.

Bu yıl biz kendimiz özellikle arkeolojide, müzecilik ve turizmde Gaziantep yılı ilan ettik.  Rumkale ile ilgili ciddi projeler var. Bu projelerle Rumkale Türkiye’nin en cazibeli merkezi haline gelecek. Rumkale inanç turizminin olduğu, kültür turizmin olduğu yer haline gelecek. Karkamış açık hava müzesi haline geliyor” dedi.

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ ÇETİNTEPE VE KILAVUZLU SULAMA PROJELERİNİ TAMAMLAMAK

En büyük hedeflerinden biri Çetintepe ve Kılavuzlu sulama projeleri olduğunu belirten Erdoğan, “En büyük hedeflerimizden biri sulama projeleridir. Gaziantep’in 2 tane sulama projesi var. Biri Çetintepe biri Kılavuzlu. Kılavuzlu Nurdağı ve İslahye’yi, Çetintepe; Araban, Yavuzeli, Besni ve Pazarcık’ın bir bölgesini sulayacak. Çetintepe projesi ile 740 bin dönüm arazi sulanacak. Projenin temelini attığımızda Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu bölgeye yılda 250 milyon TL katma değer sağlayacağını açıkladı. 250 milyon TL katma değer sağlayan Çetintepe’nin kolları Çat ve Harmancık barajlarıdır. Bu barajları ne kadar erken yaparsak ülke ve bölgemiz o kadar kazanacak demektir. 

Ülkenin en büyük meselelerinden biri hububatın artık ithal edilir duruma gelmesidir. Araban, Yavuzeli, Besni bölgemiz hepsi ova ve sulamaya aç. Hepsi sondajla sulanıyor. Çiftçi sondajın parasını ödeyemediği için sulama yapamıyor. Bu barajı hız kazanması lazım. Tasarruf tedbirlerinden dolayı Çetintepe projesinin özellikle yara aldığını ve geciktiğini görüyoruz. Biz bunun mücadelesini veriyoruz ama bu konuda bürokrasiden biraz daha gayret bekliyoruz” dedi.

SAĞLIKTA ARTIK BÖLGEYE HİTAP EDİYORUZ

Gaziantep’te sağlıkta artık bölgeye hitap ettiğine dikkat çeken Erdoğan, “Gaziantep’te Ak Parti’den önce elle sayılacak hastaneler varken bugün var olan hastaneleri sayamayız. Üstüne şehir hastanesi geliyor. Ve bütün bunlara rağmen yetmiyor. Çünkü artık bölgeye hitap ediyoruz. Şehir hastanesi ile birlikte Gaziantep’te sağlık turizmi de gündeme gelecektir” dedi

MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİ SORUMLULUK ALMAYA DAVET EDİYORUM

Gaziantep’te muhalefet milletvekillerinin kent için sorumluluk almadığını ifade eden Erdoğan, “Gaziantep sürekli büyüyen bir şehir. Gaziantep’te projelerimiz sağlıklı bir şekilde yürüyor. Gaziantep’in önümüzdeki yıllarda çok iyi bir konuma gelecek. Gaziantep için kenetlenerek yolumuza devam etmemiz lazım. Burada muhalefete de çok iş düşüyor. Muhalefet basında ve sosyal medyada yer alabilmek için aykırı beyanatlarda bulunuyorlar. Konuştukların hiçbir doğruluğu yok.

Gaziantep muhalefet milletvekilleri bu konuda çok iş düşüyor. Bu konuda sorumluluk almıyorlar. Onları sorumluluk almaya davet ediyorum. Gaziantep’in önünü açacak konuşmalar yapmalı ve önerilerde bulunmalılar. Sürekli şehri kötülüyorlar Bu şehrin hiç mi güzellikleri yok? Bu şehri temsil eden bu kente layıkıyla temsil etmesi lazım ve kentte layık olması lazım. Gerek ecdat değerlerine gerek ülkenin milli kültürüne katkı sağlamaları lazım. Bu şehrin geleceğine hepimizin el birliğiyle katkı sağlamamız lazım” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİN TÜM YÖNETİCİLERİ BİR ÖMER OLMALI

AK Parti’de başlayan kongre sürecine de değinen Erdoğan, “Ak Parti Türkiye genelinde kongrelere gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Ömerler arıyoruz dedi. Hz. Ömer’in adının geçtiği yerde adalet, hak ve hukuk olduğuna iman ederiz. Bunu sadece il ve ilçe başkanlarıyla sınırlandırmamak lazım. Bir şehrin Valisi, Kaymakamı, Belediye başkanları yani şehrin tüm yöneticileri bir Ömer olmalı. Sadece İl teşkilatında değil milletvekilleri, belediye başkanları, memur hepimiz birer Ömer olmalıyız. 82 milyon Ömer olmalıyız” dedi.

İL VE İLÇE BAŞKANLARI HENÜZ BELİRLENMEDİ

Gaziantep il ve ilçe başkanlarının henüz belirlenmediğini ifade eden Erdoğan, “Genel merkezimiz il ve ilçe başkanları için çok ciddi bir çalışma ve gayret içerisinde. Hiç olmadığı kadar bu seçimde kılı kırk yarıyorlar. Ve bunun için şuana kadar karar vermediler. Kongreler için her ile görevlendirilen heyetler var. Bu heyetlerin raporları çok önemli. Bu heyet bağımsız bir şekilde şehirlere gidip çalışıyorlar. Bunu yerel ve genel seçimlerinde de yaptılar. Şuanda da teşkilatlarda yapıyorlar. İnşallah bu çalışmaların sonucunda Gaziantep’in kararı çıkar. Gaziantep’te il ve ilçe başkanları için şuan belli bir durum söz konusu değil” dedi.

TÜRKİYE YÜZ YIL ÖNCE KAYBETTİĞİ COĞRAFYADA GÜCÜNÜ İSPATLAMA FIRSATI BULDU

Libya tezkeresinin önemine de dikkat çeken Erdoğan, “Ana muhalefetin lideri ‘Akdeniz’de ABD, Fransa, İsrail, İtalya, Yunanistan, İngiltere var biz niye yokuz’ dedi. Ana muhalefet liderinin dış politikadan, Akdeniz’den ve Türkiye’den haberi yok. Bu sözü söylediğinde 2 sondaj gemimiz Akdeniz’de çalışma yapıyordu. Biz orada başrollerdeyiz. Biz bu hamleleri yapınca uluslararası güçler bizim kıta sahamızı tartışmaya açtılar.

Kıta sahamızı tartışmaya açarken de sanki Akdeniz’e en uzun sınırı olan Türkiye’nin Akdeniz’e sınırı yokmuş gibi davranıyorlar. Türkiye Libya ile kıta saha anlaşmasını yaptı. Doğu Akdeniz’in iki ülke arasındaki alanı ortada anlaşarak kıta saha noktalarını çizgilerini belirledi. Bu çok büyük bir hamleydi. Dış güçler bu sefer karşı hamleye geçtiler. Dış güçler Libya’daki meşru iktidarı devirelim bu anlaşma bozalım diye harekete geçtiler. Türkiye son yüzyılın en büyük hamlesini yaptı. Türkiye Rusya ile İdlib ve Libya’da ateşkes anlaşmasını yaptı.

Bu anlaşmalarla dünya devletlerin bütün mücadeleleri ve planları boşa çıktı. Bu kadar büyük bir iş başardık. Buna rağmen Ana muhalefet lideri Libya’da ne işimiz var diyor. Dünyadan haberi yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin yüz yıl önce kaybettiğimiz coğrafyada 100 yıl sonra gücümüzü ispatlama fırsatını bulduk” diye konuştu. 

BAHRİ UÇAR