Hüda Par Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Ali Doyar ve Hüda Par Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat Referans Gazetesini ziyaret etti.  Ziyarette konuşan Doyar, siyasette kullanılan dile dikkat çekerek, toplumu kutuplaştırıcı dilden kaçınılması gerektiğini söyledi. 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yapan Doyar, “Hüda Par siyasi partilerin hiçbirine alternatif olarak çıkmadı. Seçime giren hiçbir partiyi düşman kabul etmiyoruz tam aksine birbirlerinin rakibi olduğunu görüyoruz. Doğrularına sahip çıkacağız ama yanlışlarını da söyleyeceğiz. Biz sisteme alternatif olarak doğduk. Sistemde bu toplumun inancına, ahlaki değerlerine uymayan birçok yanlış var. Bunların mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Bu anlamda anayasanın mutlaka değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu anayasa milletin inancıyla, milletin değerleriyle barışık sivil bir anayasa olmalı” dedi. Hüda Par Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat da, “Siyaset yapılırken ahlaklı siyaset yapılmalı. Siyaset halkı kutuplaştırmamalı, ötekileştirilmemeli. Fakat maalesef sahada, hep Alevi Sünni, dindar laik üzerinden insanlar kutuplaştırılıyor. Bunun vahim sonuçlarını Suriye’de görebiliyoruz. Siyasetçilerin siyasi dile çok dikkat etmeleri gerekiyor.” dedi.

TOPLUMU KUTUPLAŞTIRAN DİL OLMAMALI

Hüda Par Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Ali Doyar ve Hüda Par Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat Referans gazetesini ziyaret etti.  Ziyarette konuşan Doyar, siyasette kullanılan dile dikkat çekerek, toplumu kutuplaştırıcı dilden kaçınılması gerektiğini söyledi. Doyar, “Toplumu kutuplaştıran dil olmamalı. Siyasetçiler bunu yapmamalı.  İnsanlarımız liderlerin ağzına bakıyor seçim döneminde. Memleketin hepsi siyasetçilerin ağzına bakıyor. Hepsine kucaklayan dil hiç mi mümkün değil.  Hepsine kucaklayan dil için hiç mi cümlelerimiz kalmadı. Medyanın da kucaklayıcı dili kullanması önemlidir” dedi.

HÜDA PAR SİYASİ PARTİLERE ALTERNATİF OLARAK ÇIKMADI

24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yapan Doyar, “Hüda Par siyasi partilerin hiçbirine alternatif olarak çıkmadı. Seçime giren hiçbir partiyi düşman kabul etmiyoruz tam aksine birbirlerinin rakibi olduğunu görüyoruz. Doğrularına sahip çıkacağız ama yanlışlarını da söyleyeceğiz. Biz sisteme alternatif olarak doğduk. Sistemde bu toplumun inancına, ahlaki değerlerine uymayan birçok yanlış var. Bunların mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Bu anlamda anayasanın mutlaka değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu anayasa milletin inancıyla, milletin değerleriyle barışık sivil bir anayasa olmalı. Yani vesayetten kurtulmalı. Bu toplum askeri cuntanın dayattığı yasalardan mutlaka kurtulmalı. Referandumda destek vermemizin temel sebeplerinden bir tanesi buydu” şeklinde konuştu.

YARGIDA MUTLAKA CİDDİ DEĞİŞİKLİKLERİN YAPILMASI LAZIM

Yargıda mutlaka ciddi değişikliklerin yapılması gerektiğini ifade eden Doyar, “Adalet konusunda memleketin yargıdan yana çok şikâyetleri var. Yargı sisteminin mutlaka işlenebilir, uygulanabilir sözde kalmayan bir adalet mekanizmasının mutlaka işletilmesi gerektiği taraftarıyız. Yargıda mutlaka ciddi değişikliklerin yapılması lazım. insanlarımızın yargıya güveni oluşması lazım çünkü şuanda insanlarımızın yargıya güveni yok denecek kadar azdır. Bu konuda mutlaka değişiklikler yapılmalı” ifadelerini kullandı.

SİYASETÇİLERİN SİYASİ DİLE ÇOK DİKKAT ETMELERİ GEREKİYOR.

Ziyarette konuşan Hüda Par Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat da, Siyasetçilerin siyasi dile çok dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, “siyaset yapılırken ahlaklı siyaset yapılmalı. Siyaset halkı ayrıştırmamalı, kutuplaştırmamalı, ötekileştirilmemeli. Fakat maalesef sahada, hep Alevi Sünni, dindar laik üzerinden insanlar kutuplaştırılıyor. Bunun vahim sonuçlarını Suriye’de görebiliyoruz. Siyasetçilerin siyasi dile çok dikkat etmeleri gerekiyor. Fakat sahada maalesef bunu göremiyoruz. Hüda Par olarak hiçbir parti ismini kullanmadan kendi vaatlerimizi anlatıyoruz sadece” dedi. AHMET ASLAN