​HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, Arakan konulu resim sergisine yaptığı ziyarette Müslümanlara yönelik zulümlerin son bulma yolunun vahdetten geçtiğini söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, İhsan ve Hizmet Derneği tarafından Gaziantep’te açılan Arakan konulu resim sergisini ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Doyar, “Müslümanlar vahdet içinde olmadığı müddetçe sadece Arakan’da değil dünyanın her yerindeki bu zulümler bitmeyecek ve Müslümanların kanları akmaya devam edecektir.” dedi.

Ulu Camii yanındaki 100’ncü Yıl Kültür Parkı içerisinde açılan resim sergisini ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Ali Doyar’a, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, İl Başkan Yardımcıları, milletvekili adayları ve partililer eşlik etti.

Sergilenen resimlere tek tek bakan Doyar, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

Müslümanların parçalanmışlığından istifade eden şer güçlerin sadece Arakan’da değil dünyanın birçok yerinde Müslümanları sömürdüğünü ifade eden Doyar, kurtuluşun vahdet olduğuna vurgu yaptı.

Doyar, “Bugün onları dinlerinden uzaklaştırmaktadırlar. Onlara her türlü zulmü reva görmektedirler. Arakan’daki durum haliyle çok daha farklıdır. Çünkü orada zulmün en ağırını, en alasını bu Müslümanlara yapıyorlar. Onların sadece evlerini başlarına yıkmıyorlar. Onların sadece yiyeceklerini ve giyeceklerini almıyorlar. Bir bütün olarak onları yok etmeye çalışıyorlar. Onlar ya kendi dinlerinden vazgeçecekler veya yok olacaklar. Onlara bu zulmü de yapıyorlar. Bu açıdan onların durumları ise gerçekten de içler acısıdır.” dedi.

Bu zulümlerinin son bulması için Müslümanların vahdetten başka bir çaresinin olmadığını vurgulayan Doyar, sözlerine şöyle devam etti:

“Sözüm ona bugün bir milyar 700 bin Müslüman var. Bunlar zenginlik içerisinde hem maddi zenginlik içerisinde hem ellerinde imkân ve fırsat varken bu Müslümanlara sahip çıkmamaları da ayrı bir garabettir. Bu da bizi ayrıca çok üzmektedir. Temennim odur ki; Müslümanlar kendilerine gelirler. Müslümanlar bu bilinç ve şuura varırlar ki; Müslümanlar, birlik ve beraberlik içerisinde olmadıkları müddetçe sadece Arakan’da değil dünyanın her yerinde zulümler bitmeyecek ve Müslümanların bu kanları akmaya devam edecektir. Bütün Müslümanlar ağlayacaktır. Temennim Allah-u-Teâlâ bir gün önce Müslümanları bu şuura erdirsin. Onları bir araya getirsin. İslam kardeşliği temelinde bir araya gelerek güçlensin, kuvvetlensinler. Hem dinlerine, hem davalarına, hem kendilerine, hem de mukaddeslerine bu şekilde sahip çıkabilsinler. Rabbimden tek dileğimiz budur.”

İhsan ve Hizmet Derneği yetkilileri ise HÜDA PAR’a yapmış oldukları bu ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İLKHA