Suriye'de yaşanan insanlık dramının devam ettiğine dikkat çeken İHH Suriye sorumlusu Murat Şahin, 'Kışın gelmesi ile bölgede şartlar daha da ağırlaşıyor. Suriye'de maddi imkansızlıklar sebebiyle bot, mont, battaniye, soba ve kömüre ulaşamayan yüz binlerce aileyi dondurucu soğuklara karşı yalnız bırakmayalım' dedi. Kampanya kapsamında Gaziantep'ten de 100 insani yardım tırı göndermeyi hedeflediklerini belirten Şahin, 'İHH olarak bin 500 adet insani yardım TIR'ı göndermeyi hedefliyoruz. Gaziantep'ten de 100 insani yardım tırı göndermeyi hedefliyoruz' dedi.

İHH BU KIŞ SURİYE'YE BİN 500 TIR GÖNDERECEK

Krizin başladığı ilk günden itibaren Suriyelileri yalnız bırakmayan İHH, bu kış da onları kimsesiz bırakmayacak. Hayırseverlerin destekleriyle İHH, bu yıl İstanbul ve Anadolu'nun çeşitli illerinden Suriye'ye bin 500 adet insani yardım TIR'ı göndermeyi hedefliyor.

İHH SURİYELİLERİ DONDURUCU SOĞUKLARA KARŞI YALNIZ BIRAKMAYACAK

Suriye'de savaş sebebiyle göç etmek zorunda kalan milyonlarca insan yıllardır zor şartlarda yaşıyor. Kış geldiğinde ise dondurucu soğuk ve yağmur şartları daha da zorlaştırıyor. Maddi imkansızlıklar sebebiyle bot, mont, battaniye, soba ve kömüre ulaşamayan yüz binlerce aile var. Yağmur yağdığında kamplar çamurla doluyor ve çadırdan çıkıp yürümek dahi mümkün olmuyor. Kış kapıda. Milyonlarca ihtiyaç sahibi dışarıdan gelecek yardımları gözlüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı da hayırseverlerin destekleriyle Suriyelileri dondurucu soğuklara karşı yalnız bırakmayacak.

'KIŞ KAPIDA, YALNIZ BIRAKMA' KAMPANYASINA START VERİLDİ

Bugüne kadar Suriye'ye binlerce TIR'lık insani yardım malzemesi gönderen İHH, bu yıl kış kampanyası kapsamında bölgeye bin 500 adet insani yardım TIR'ı göndermeyi hedefliyor. 1 Kasım 2021 itibariyle kampanyaya 'Kış Kapıda, Yalnız Bırakma' sloganıyla start veren İHH, kampanya kapsamında bir dizi etkinlikler gerçekleştirilecek.

85 BİN KİŞİ İSTİFADE EDECEK

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde yapılacak ilk etkinlikte, İstanbul'dan 50, Anadolu'dan ise 100 insani yardım tırı bölgeye uğurlanacak. Yardımların bölgeye ulaşmasının ardından Suriye'nin çeşitli bölgelerinde dağınık halde bulunan 73 farklı kampta, İdlib, Azez, Cerablus ve El-Bab'da dağıtımlar gerçekleştirecek. Yardımlardan aylık olarak yaklaşık 85 bin kişi istifade edecek.

İHTİYAÇ LİSTESİ

İHH'nın açıkladığı acil ihtiyaç listesinde, un, kömür, soba, gıda kolisi, hijyen malzemeleri, sünger yatak, battaniye, çocuk giyim ve halı gibi yardım malzemeleri bulunuyor.

YARDIM ULAŞTIRMAK İÇİN

Hayırseverler, "KIS" yazıp 3072'ye kısa mesaj göndererek kampanyaya 5 lira destekte bulunabiliyor. Ayrıca, İHH'nın internet sitesinden çevrim içi bağış yolu ile ya da banka hesap numaralarına açıklama kısmına "SURIYE KIS" yazarak yardım edilebiliyor.

İHH, GEÇEN YIL BİN 117 İNSANİ YARDIM TIR'I BÖLGEYE GÖNDERMİŞTİ

İHH, geçen yıl kampanya kapsamında bin 117 insani yardım tırını bölgeye göndermişti. ​​​​​​​

SURİYE'DE İNSANLIK DRAMI DEVAM EDİYOR

Suriye'de yaşanan insanlık dramının devam ettiğine dikkat çeken İHH Suriye sorumlusu Murat Şahin, 'Kışın gelmesi ile bölgede şartlar daha da ağırlaşıyor. Soğuklardan en çok çocuklar etkileniyor. Bu insanların yardıma ihtiyacı var. Kış kapımızda Suriyeli mazlum kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım' dedi.

SURİYE'YE BİN 500 ADET İNSANİ YARDIM TIR'I GÖNDERMEYİ HEDEFLİYORUZ

Türkiye geneline yayılacak büyük çapta bir yardım seferberliği başlattıklarını belirten Şahin, İHH olarak geçen yıl kampanya kapsamında bin 117 insani yardım tırını bölgeye gönderdiklerini bu yıl ise bin 500 adet insani yardım TIR'ı göndermeyi hedeflediklerini belirtti. Suriyeli mazlumların kış mevsimiyle birlikte iyice zorlaşan yaşam şartlarında hayata tutunmaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, 'Bölgede; un, kömür, soba, gıda kolisi, hijyen malzemeleri, sünger yatak, battaniye, çocuk giyim ve halı gibi yardım malzemeleri ihtiyaç bulunmakta' dedi.

HEDEFİMİZ GAZİANTEP'TEN 100 İNSANİ YARDIM TIRI GÖNDERMEK

'Kış Kapıda, Yalnız Bırakma' sloganıyla startı verilen kampanya kapsamında Gaziantep'ten de 100 insani yardım tırı göndermeyi hedeflediklerini belirten Şahin, 'İHH olarak geçen yıl kampanya kapsamında bin 117 insani yardım tırını bölgeye gönderdik,bu yıl ise bin 500 adet insani yardım TIR'ı göndermeyi hedefliyoruz. Gaziantep'ten de geçen sene 80 insani yardım tırı gönderdik. Bu seneki hedefimiz 100 insani yardım tırı göndermek' dedi.

İHH GAZİANTEP'TE 200 YETİM AİLEYE 100 TON KÖMÜR DAĞITACAK

Gaziantep İHH olarak Gaziantep'te de 100 yetim aileye 50 ton kömür dağıttıklarını belirten Şahin, 'Gaziantep'te yaşayan 100 yetim aileye 500 kilogram kömür olmak üzere 50 ton kömür dağıttık. 100 yetim aileye daha 50 ton kömür dağıtacağız' dedi.

200 YETİM ÇOCUĞA KIŞLIK KIYAFET YARDIMI YAPILACAK

200 yetim çocuğa da kışlık kıyafet yardımında bulunacaklarını belirten Şahin, 'Bu hafta Gaziantep'te 200 yetim çocuğa mont, eşofman takımı, ayakkabı, çorap gibi kışlık kıyafet yardımında bulunacağız' diye konuştu.

BAHRİ UÇAR