Cerablus bölgesinde eğitim gören 22 bin öğrencinin yaklaşık 8 binin çadırda eğitim gördüğüne dikkat çeken İHH Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Murat Şahin, Cerablus'da 400 öğrencinin eğitim göreceği 6 derslik okul yapacaklarını belirtti. Okulun projesini hazırladıklarını ve Okulun maliyetinin 15 bin dolar civarında olduğunu dile getiren Şahin, Gaziantepli hayırseverlere çağrıda bulundu. Şahin 'Gaziantep İHH olarak bu okulu yapacağız ama Gaziantep'ten hayırseverlerin bu hayra ortak olmasını istiyoruz. Bu okulu yapacağız ama gelin bu okulun bir tuğlası da siz olun diyoruz. Okulu yapacak bir hayırsever olursa okulun adını da hayırseverin ismini vereceğiz' dedi.

İHH GAZİANTEP, CERABLUS'DA 6 DERSLİK OKUL YAPACAK

İç savaşın başladığından bu yana Suriye'nin birçok bölgesinde insani faaliyetlerini sürdüren Gaziantep İHH, Suriye'nin Cerablus kentinde 6 derslik okul yapacak. Cerablus bölgesinde eğitim gören 22 bin öğrencinin yaklaşık 8 binin çadırda eğitim gördüğüne dikkat çeken İHH Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Murat Şahin, Cerablus'da 400 öğrencinin eğitim göreceği 6 derslik okul yapacaklarını belirtti. Okulun projesini hazırladıklarını ve Okulun maliyetinin 15 bin dolar civarında olduğunu dile getiren Şahin, Gaziantepli hayırseverlere çağrıda bulundu.

8 BİN ÖĞRENCİ ÇADIRDA EĞİTİM GÖRÜYOR

Cerablus bölgesinde eğitim gören 22 bin öğrencinin yaklaşık 8 binin çadırda eğitim gördüğüne dikkat çeken Şahin, 'Cerablus bölgesinin tamamında yardım koordinasyon merkezleri var. Bu yardım koordinasyon merkezlerinde bütün ihtiyaç sahiplerinin skalası tutuluyor. Cerablus bölgesinde 30 bin öğrenci bulunmakta. Cerablus merkezinde ve yerleşik kamplarda 22 bin öğrenci var. Bu 22 bin öğrencinin yaklaşık 8 bini çadırda eğitim görmekte ve bu çadırlar baharda sıcak, kısın soğuk. Ve bir sırada 4 çocuk oturmakta. Yani şuanda Cerablus Taşatan bölgesinde çadırdan okul yapılmış. Bu çadır okullarda ikili eğitim yapılıyor.

Bu hafta Cerablus bölgesinde 400 öğrenciye kırtasiye ve çanta yardımı yaptık. Ama girdiğimiz yerde eğitim yapılmayacak bir alanda 400 tane çocuk okul diye çadırın içerisinde eğitim görmeye çalıyorlar. Bunu gördüğümüz anda buraya bir okul yapma sözü verdik' dedi.

OKULUN MALİYETİ 15 BİN DOLAR

Okulun projesini hazırladıklarını ve Okulun maliyetinin 15 bin dolar civarında olduğunu dile getiren Şahin, 'Okul hazırlığına başladık ve Projesini çizdirdik. Okulun maliyeti 15 bin dolar civarında. Türkiye'de bu parayla 2 sınıf bile yapılamaz. Ama bu parayla bu bölgede 400 çocuğun eğitim göreceği okulu yapacağız. Gaziantep İHH olarak bu okulun sözünü verdik. Hedefimiz okulu 3-4 ayda bitirip ikinci döneme yetiştirmek' dedi.

OKULA HAYIRSEVERİN İSMİNİ VERMEK İSTİYORUZ

Hayırseverlere çağrıda bulunan Şahin, 'Gaziantep İHH olarak bu okulu yapacağız ama Gaziantep'ten hayırseverlerin bu hayra ortak olmasını istiyoruz çünkü insanın yardım yapmaya ihtiyacı var almaya değil. Yani yardım alandan çok yardım yapanın ihtiyacı var. Birine yardım ettiğinizde önce siz mutlu olursunuz. Gaziantep İHH olarak Gaziantep'teki hayırseverlere bu hayır imkanı sunuyoruz. Bu hayrı hayırseverlerimizin kapına kadar getirdik. Buna hayırseverlerimizin duyarsız kalmamasını istiyoruz. Bu okulu yapacağız gelin bu okulun bir tuğlası da siz olun diyoruz. Okulu hayırseverlerimizle birlikte yapmak istiyoruz. Okulu yapacak bir hayırsever olursa okulun adını hayırseverin simini vereceğiz' şeklinde konuştu. BAHRİ UÇAR