İHH Ramazan süresince, 312 bin paket gıda kumanyası dağıtırken, 122 bin 446 yetim çocuğa da bayramlık kıyafet hediye etti. Ramazan çalışmaları gerçekleştiren İHH Gaziantep de Ramazan'da yüzbinlerce ihtiyaç sahibine ulaştı. Gaziantep'in yanı sıra Suriye, Filistin, Afganistan ve Bangsamoro gibi ülkelerde Ramazan çalışmaları yürüten İHH Gaziantep, 5 bin aileye gıda kolisi, 40 bin kişiye iftarlık, 1500 aileye nakit zekat yardımı dağıttı. 80 bin adet kurban da kesen İHH Gaziantep, İhtiyaç sahiplerine 45 bin adet bayramlık kıyafet de dağıttı.

İHH, RAMAZAN SEVİNCİNE ORTAK OLDU

İHH Gaziantep, 5 bin aileye gıda kolisi, 40 bin kişiye iftarlık dağıttı

1500 aileye nakit zekat yardımı dağıtan İHH Gaziantep, ihtiyaç sahiplerine 45 bin adet bayramlık kıyafet dağıttı

İHH RAMAZAN'DA 2 MİLYON 700 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Türkiye dahil 58 ülkede Ramazan çalışmaları gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, toplamda 2 milyon 726 bin kişiye yardım ulaştırdı. İHH Ramazan süresince, 312 bin paket gıda kumanyası dağıtırken, 122 bin 446 yetim çocuğa da bayramlık kıyafet hediye etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye dahil 58 ülkede 'Ramazan'ı Yaşat' sloganıyla Ramazan çalışmaları gerçekleştirdi ve yüzbinlerce kişinin yüzünde tebessüme vesile oldu. Ramazan ayı boyunca 5 kıtada mazlumlara, mağdurlara, yetim ailelerine ve ihtiyaç sahiplerine ulaşan İHH, toplamda 2 milyon 726 bin kişiye hayırseverlerin yardımlarını götürdü.

İHH, yurt içinde İnsani Yardım Dernekleri ile birlikte toplamda Türkiye'de 81 ilde 1 milyon 417 bin kişiye yardım ulaştırırken, yurtdışında ise 1 milyon 308 bin kişiye ulaştı.

FARKLI COĞRAFYALARDA RAMAZAN SEVİNCİ YAŞANDI

Görevli, gönüllü ve bağışçılardan oluşan İHH ekipleri, uzun yollar kat etti ve farklı coğrafyalardaki Müslümanlarla Ramazan sevincini paylaştı. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bağışçıların zekat, fitre ve fidyeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı, yetimler ile ailelerine destek olundu, yetimlere bayramlık giysiler hediye edildi, kumanyalar dağıtıldı, iftariyelikler ulaştırıldı ve ihtiyaç duyulduğu tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunuldu.

1 BUÇUK MİLYON KİŞİ KUMANYALARDAN İSTİFADE ETTİ

İHH, yurtiçinde 184 bin 929, Suriye'de 63 bin 186 ve yurtdışındaki diğer ülkelerde ise 63 bin 565 adet olmak üzere toplamda 312 bin 684 adet gıda kumanyası dağıttı. Bu kumanyalardan 1 milyon 563 bin kişi istifade etti. Kumanya paketlerinde, bir aylık temel gıda malzemeleri bulunuyordu.

75 BİN 289 AİLEYE FİTRE, FİDYE VE ZEKÂT DAĞITILDI

İHH'ya emanet edilen zekatlar da yine yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Toplamda 75 bin 289 aileye fitre, fidye ve zekat dağıtımı gerçekleştirildi.

380 BİN 690 KİŞİYE İFTARİYELİK İKRAMI

İHH tarafından; Türkiye, Suriye, Sırbistan, Polonya, Sudan, Burkina Faso, Çad, Mali, Nijer, Bangladeş, Arakan, Bangsamoro, Afganistan, Azerbaycan, Moldova, Ukrayna, Filistin-Gazze Şeridi, Yemen, Lübnan ve Suriye'de 380 bin 690 kişiye iftariyelik ikramında bulunuldu. Ayrıca, 6 farklı ülkedeki 18 yetimhanede de bin 440 çocuğa Ramazan boyunca iftar ve sahur programı düzenlendi.

122 BİN 446 YETİM ÇOCUĞA BAYRAMLIK HEDİYE EDİLDİ

İHH, Ramazan çalışmaları kapsamında önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yetim ve ihtiyaç sahibi çocukları bayramlık elbiselerle sevindirdi. Hayırseverlerin destekleriyle alınan bayramlıklar, Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında 122 bin 446 çocuğa hediye edildi.

İHH GAZİANTEP YÜZBİNLERCE İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞTI

'Ramazan'ı Yaşat' sloganıyla Ramazan çalışmalarını gerçekleştiren İHH Gaziantep de Ramazan'da yüzbinlerce ihtiyaç sahibine ulaştı. Gaziantep'in yanı sıra Suriye, Filistin, Afganistan ve Bangsamoro gibi ülkelerde Ramazan çalışmaları yürüten İHH Gaziantep, 5 bin aileye gıda kolisi, 40 bin kişiye iftarlık, 1500 aileye nakit zekat yardımı dağıttı. 80 bin adet kurban da kesen İHH Gaziantep, ihtiyaç sahiplerine 45 bin adet bayramlık kıyafet de dağıttı. BAHRİ UÇAR