Ziyarette Irak Yükseköğretim Bakanlığının işbirliği protokolünü Rektör Prof. Dr. Özaydın'a takdim eden Başkonsolos Hasan Abdulwahid Majeed, her iki ülke arasında lisans ve lisansüstü düzeyde Gaziantep Üniversitesi ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Gaziantep Bağdat direkt uçuşların bu bağlamda büyük fırsat olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başkonsolos Majeed, görüşmede Irakta başarı sıralamasında birinci sırada olan Teknoloji Üniversitesinin Türk öğrencilerini tam burslu olarak misafir edebileceklerini dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın ise iki ülke arasındaki eğitim işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, bu noktada Iraklı öğrencileri Gaziantep'te misafir etmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti. Her iki ülkenin yüzyıllara dayanan bir kardeşliğinin olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özaydın, bu bağların hem ekonomik hem de eğitim alanlarında güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. 'Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz' atasözünün ülkemizde dilden dile aktarıldığını ifade eden Prof. Dr. Özaydın, eğitim köprülerinin yeniden inşa edilmesi gerektiğini ve bu açıdan bu görüşmenin olumlu sonuçlarının ey yakın zamanda görüleceğini belirtti.