3 gün boyunca 6 alt başlıktaki konular hakkında çözüm önerilerinin ortaya konacağı çalıştaya 100 üniversite öğrencisi katılıyor.


Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Gaziantep Temsilciliği tarafından düzenlenen 2. Gençlik Çalıştayı Gaziantep'deki Erikçe Kampında düzenlenen açılış toplantısıyla başladı. Açılışına KADEM Gaziantep Temsilcisi Sabiha, Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Bir Çok katılımcı öğrencilerin oturduğu masaları tek tek ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.


' Küresel Isınma Bağlamında Çevresel Felaketler, Gıda ve Su Kaynakları " ana temasıyla 3 gün boyunca Sürecek. Çalıştayda Alt Başlıklar 'Küresel Isınmanın Gıda Kaynakları Üzerindeki Etkileri, İklim Krizinin Kadınlar Üzerindeki Etkileri, Küresel Isınma Bağlamında Su Kaynakları/Su Savaşları, Küresel Isınmanın İklim Değişikliğine Etkileri, İklim Değişikliğinin Ekolojik Sistemler Üzerinde Etkileri, İklim Krizinin Çevre Üzerindeki Etkileri ve Çözüm Yolları' 6 farklı konunun tartışılıp çözüm önerilerinin konuşulacağı çalıştay sonunda masaların temsilcileri, birer sunum yaparak sonuç raporlarını açıklayacak.


Açılış programında KADEM Gençlik Komisyonu Başkanı Melek Nur Osanmaz'nın Konuşmasının ardından kürsüye Gaziantep Valisi Davut Gül 'Çok farklı konuların konuşuldu bu calıştay aslında hepimizin ortak sorunu, gençlerimizin ve kadınların karar mekanizmasında olması önemli bir nokta. Hepimizin ve dünyanın sonunu olan küresel ekolojik sorunu ile bir çalıştay yapılması. Hepimiz biliyoruz bize öğrettiler kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar sınırsız dediler.

Sonra öğrendik ki ihtiyaçlar sınırsız değil, ihtilaslar sınırsız. Harcamanın sınırı yok, ihtiyacın sınırı yok kullandıkça harcadıkça dünyanın bize yetmediğini gördük' ifadesini kulandı. Gaziantep KADEM Temsilcisi Sabiha Doğan 'Kadem ailem ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Gümden de küresel ısınma var. Kaynaklar yetersiz ve çevresel faaliyetlerin yaşandığı bu günlerde bizler ve gençlerimiz için önemli bir çalıştay, küresel dünya bize bir korku pompalıyor.

Gerçekten küresel ısınma dediğimiz şey ıklım krizi dediğimiz şey su kaynakların yetersizliği gerçekten bir sorun mu yoksa dünyada gerçekten bize gösterilmek istenen sorun mu biz de bu calıştayı onun için düşündük. 5 başlık altında gençlerimiz konuşacaklar. ifadesini kullandı. KADEM İl Temsilcisi Temsilcisi Sabiha DOĞAN ve Gaziantep Valisi Davut Gül, Eşi Günden Gül, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloglu ve katılımcılar konuşmaların ardından çalıştaya katılan öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi. Daha sonra oturumlara geçildi.