Gaziantep'teki bütün kantincilerin ve Gaziantep İl Milli eğitim Müdürü Yasin Tepe ile Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan'ın da katıldığı eğitim toplantısında salgın koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili eğitim toplantısı yapıldı.

Gaziantep Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından okulların açılmasıyla birlikte, öğrencilerin gıda güvenliğini sağlayabilmek adına kantinci esnafına özel hijyen kuralları eğitimi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı ile 6 Eylül tarihinde okullar tam kapasite açılacak. Okulların açılmasının kesinleşmesi ile birlikte birçok velinin aklında okul kantinlerinde yeterli düzeyde hijyen kurallarına uyulup uyulmayacağı konusunda soru işaretleri vardı.

İlk süreçte okul kantinlerinin açılmayacağı konusu üzerinde durulurken, dün Gaziantep Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından okul kantincileri ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe'nin de katıldığı bir eğitim toplantısı düzenlendi.

Gerçekleştirilen toplantıda okul kantinlerinin açılabilmesi için yeterli düzeyde hijyen kurallarına oldukça dikkat edilmesi gerektiğinin üzerinde durulurken, kantinci esnafına Gaziantep Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nde görevli gıda mühendisleri tarafından özel hijyen kuralları konulu bir eğitim verildi.

Özel hijyen kuralları konulu eğitim ile birlikte, kantinci esnafına kantin sınırları içerisinde öğrencilerin Covid-19 tedbirleri dahilinde hijyenik bir ortam sunulması gerektiği aktarılırken, bu hijyen kuralları eğitiminin ardından okullardaki kantinlerin açılacağı belirtildi.

AMAÇ ÖĞRENCİLERİN SAĞLIK PROBLEMİ YAŞAMAMASI

Gaziantep Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan gerçekleştirdikleri özel hijyen eğitim toplantısı ile ilgili olarak, amaçlarının pendemiden dolayı uzun zamandır kapalı olan ve okullar ile birlikte açılacak olan kantinlerde öğrencilerin herhangi bir sağlık problemi yaşamaması olduğunun altını çizerek, 'Gaziantep'te bulunan bütün kantinci esnafımızla bir program gerçekleştirdik. Kantinlerde çocuklara yönelik ürünler ve kantinlerin hijyeni ile ilgili dikkatli olunması gerektiğine dair güzel bir toplantı yaptık. Amacımız pendemiden dolayı uzun zamandır kapalı olan ve okullar ile birlikte açılacak olan kantinlerde öğrencilerin herhangi bir sağlık problemi yaşamaması. Bu amaca uygun olarak Gaziantep'teki bütün kantinci esnafı ile toplantımızı düzenledik. Bütün kantincilerimiz ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürümüz de toplantıya bizzat katıldı. Bizler ise Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak üzerimize düşeni yaptık' dedi.

KANTİNLERİMİZ OKULLARIMIZIN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep'teki bütün okullarda salgın koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, kantinlerin okulların önemli bir parçası ı olduğunu söyleyerek, 'Kentimizdeki bütün kantincilerle Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü olarak bir araya geldik. Bir araya geliş amacımız Gaziantep'te ki bütün okullarımızda salgın koşullarında iyileştirme ile ilgili hem eğitim anlamında hem hijyen malzemeleri anlamında bir çalışmamız var. Kantinlerimiz de okullarımızın önemli bir parçası. Çocukların en fazla kullandığı ve alış veriş yaptıkları ortamların başında geliyor. Kantinlerimizin hem kalabalığını önlemek, hem sağlıklı ve güvenli gıda ile ilgili ve genel salgın koşulları ile ilgili bir bilgilendirmemiz oldu' ifadelerini kullandı.