Bu konu hakkında taleplerini dile getiren Özel Algı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Ahmet Ceylani Günebakan, 'Yağan yoğun kar nedeni ile olumsuzluklar yaşanmasın diye Vali Davut Gül özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerini 2 haftalık tatil etmesi rehabilitasyon merkezleri kurucularını zor durumda bıraktı' dedi.

Yaklaşık olarak 15 günlük bir kapanma sürecine giren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri zaten uzun zamandır bazı sorunlarla boğuşurken, yeni bir sorun ile karşı karşıya kaldı.

Bu süreçte giderlerin tam anlamı ile devam etmesinin yanı sıra gelirler yarı yarıya düşürüldü ve bu durumda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerini zor durumda bıraktı.

Gaziantep'te yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle eğitim öğretim kurumları tatil edilip kamu personelleri ise izinli sayıldı. Gaziantep valiliği tarafından yapılan bu paylaşımın ardından toplamda 15 gün kapaacak olan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerini zor günler bekliyor.

Özellikle gider gelir dengesinin çökmesi ile başlayan bu sorun karşısında ne yapacağını bilemeyen özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, devlet yetkililerine bu anlamda kendilerine destek olmaları adına çağrıda bulundu.

ZATEN ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ

Özel Algı Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi kurucusu Günebakan, 15 günlük kapanma sürecinde giderlerin tam olarak devame ttiğini fakat gelirlerin ise yarı yarıya azaldığını dile getirerek, 'Sayın Valimiz Davut Gül Bey şehrimiz adına aldığı karara saygı duyuyoruz; ancak özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri zaten zor gunler geçiriyor, 50 personel çalıştıran kurumlar var. Totalde 100 kurumda çalışan ortalama 5000 kişi var. Bu süreçte destek verilmesini talep ediyorum. Maaşlar, SSK primleri, bina kirası, vergiler, hepsi devam ediyor' dedi.

DESTEK BEKLİYORUZ

Kapanma sürecinde devlet yetkililerinden destek beklediklerini dile getiren Günebakan, bazı giderlerin ertelenmesi gerektiğinin altını çizerek, 'Verelicek destekler SSK pirim ödemeleri vergiler 2 ay ertelenebilir, devlet bankalarIndan faizsiz 3 ay ödemesiz kredi desteği verilebilir, personelimize doğal afetten dolayı kısa çalışma ödeneği gibi destekler verilebilir' ifadelerini kullandı.

Günebakan sözlerini şu şekilde tamamladı:

Ayın 15 günü çalışmamıza rağmen giderler 30 gün üzerinden hesap ediliyor. Bundan dolayı giderler aynı şekilde, gelirler ise yarı yarıya düşüyor. Bu konuda Devletimize ve Sayın Valimize güvenimiz tamdır. Bu eğitim kurumlarının desteklenerek mağduriyetlerimiz giderilmesini bekliyoruz.