“SIĞINMACILAR KAMPLARA GİTSİNLER”

Gaziantep’ten bir vatandaş, son 6 aydır Suriyeli mağdurlara yardım edilmediği iddiası üzerine konu ile ilgili Belediye’ye yazılı dilekçe verdi. Belediye vatandaşın dilekçesine ‘kamplara gitsinler’ cevabını verdi. Birçok Suriyeli ailenin kötü koşullarda yaşadığı Şahinbey bölgesinde belediyenin bu tutumu vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Şahinbey belediyesinin bu tutumu kötü koşullarda yaşayan ve yer olmadığı için kamplara götürülemeyen Suriyeli sığınmacıları açlıkla terbiye etme olarak algılandı.

Sosyal belediyecilikle anılan Şahinbey’in mültecilere yardım yapmaması hem işsiz hem de ihtiyaç sahibi olan Suriyelilerin toplumda suça eğilimli insanların oluşması ve dilencilik, hırsızlık vs. olumsuz görüntülerin şehir merkezinde daha da yaygınlaşacağının endişesini veriyor.

İşte vatandaşın Şahinbey Belediyesinden talebi:

"Suriyeli Savaş mağdurları için belediyenizden yardım almak istedim.Ancak son 6 aydır savaş mağdurlarına yardımı kestiğiniz öğrendim.Bu konuda Valiliğin yazılı bir emri mi söz konusu yoksa belediye ülkemizin tüm yetkili kurum ve organlarıyla kabul ettiği bu insanlara karşı daha başka bir gerekçeyle mi gıda yardımını kesti.Dilekçe Kanununun ilgili maddeleri çerçevesinde talebimin cevaplandırılması dileğiyle bilgilerinize sunuyorum"

İşte Şahinbey Belediyesinin vatandaşa cevabı:

"SAVAŞIN BAŞLADIĞI GÜNDEN İTİBAREN SAVAŞ MAĞDURU BİNLERCE SURİYELİ AİLEYE ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM MÜDÜRLÜNCE GIDA PAKETİ, HALI, BATTANİYE, KANEPE, SOBA, TEMİZLİK MADDELERİ VB EŞYALAR DAĞITILMIŞTIR. FAKAT DEVLETİN SURİYELİ AİLERE İÇİN YENİ KAMPLAR AÇMASI VE BU KAMPLARIN SAYISININ ARTMASI İLE BURADA YEME İÇME, BARINMA OLANAKLARI DAHA UYGUN OLDUĞUNDAN SURİYELİ AİLELERİ BURAYA YÖNLENDİRMEK İÇİN BELEDİYEMİZCE YAPILAN YARDIMLAR DURDURULMUŞTUR"

Bahri UÇAR