Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve SANKO Holding işbirliğiyle düzenlenen “Yönetim Kariyer Zirvesi”nde, gastronomi alanında önemli başarılara imza atmış isimlerden Şefler Ömür Akkor, Ebru Baybara ve Doğa Çitçi buluştu.

Gaziantep Üniversitesi Yönetim Kariyer Topluluğu tarafından organize edilen GAÜN Mavera Kongre Merkezi’ndeki “Yönetim Kariyer Zirvesi” programında birbirinden değerli konukların katılımlarıyla girişimcilik, kariyer, meslek seçimi üzerine söyleşi yapıldı. Panelde konuşan Şef Ömür Akkor, “Türklere Türkiye’yi övüyoruz. Batılılaşmaya, bizim başkası olmaya ihtiyacımız yok. Hikayeniz olursa her zaman temsil edilirsiniz. Gaziantep’in de bir hikayesi ve geçmişi var, var olan kültürün yaşatılması gerekir, bu toprakların kıymeti bilinmelidir. Gıda ürünleri, yemekler ve yemek kültürü gibi bir gücümüz varken kimse bizimle yarışamaz” dedi. 
Profesyonel turist rehberi olarak başlayan şef Ebru Baybara ise, “Geleneksel hikayeler benim hikayem” diyerek yaşadıklarını dinleyicilerle paylaştı.

Baykara, insanın hayatını, çevresini çok iyi gözlemlemesi gerektiğini söyleyerek “Hayatınızda bir amacınız olsun. Paylaşma mutfakta ve masada başlar. 18 yıl önce Mardin’e turizm yapmak için gittim, şehrin tek restoranındaki yemekleri beğenmeyen Alman turist grubunu evimde ağırlamak zorunda kaldım. Grubun tattıkları yemekleri beğenmesi üzerine, yemek yapan kadınları bir araya getirerek bugünkü restoranını açtım" şeklinde konuştu.

Baykara, Bask Dünya Aşçılık Ödülleri’nde finale kalan ilk Türk olarak kendisini duyuran ve kadınlara destek olmak adına başlattığı projelerle 99 yılında 11 bin olan ziyaretçi sayısını 2014 yılında 200 bine ulaştırdığını da sözlerine ekledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü Şef Doğa Çitçi, Gaziantep’e geldiğinde Gaziantep yemek kültürünün ne kadar geniş olduğunu öğrendiğini ve bu doğrultuda neler yapabileceğini düşündüğünü anlattı.

Gaziantep yemeklerini öğrenmeden Gaziantep’te başarılı olmanın çok zor olduğunu belirten Çitçi, “Geldiğiniz yerde kalabilmeniz için işini severek yapmanız lazım. Ağır ağır çıkacaksın basamakları, ağır ağır çıkacaksın ki çıktığın yerde tutunabilesin” dedi.

Çitçi, dünyanın hiçbir yerinde olmayan lezzetlere sahip olan Gaziantep mutfağının vizyon sahibi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in önderliğinde hakkettiği noktaya geldiğini belirtti. 

İHA