Özellikle son dönemde Gaziantep'in birçok bölgesinde uzun saatler boyunca elektriklerin kesildiği ve vatandaşların bu anlamda mağdur olduğu görülüyor. Sosyal medya hesapları üzerinden şikayetlerini dile getiren vatandaşlar bu kesintilerin neden meydana geldiğini ise merak ediyor.

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan ise Gaziantep'te yaşanan elektrik kesintilerinin sebebini açıkladı. Arıkan'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

Sebebi altyapı ve bakım çalışmalarından kaynaklı elektrik kesintilerine ilişkin kamuoyunda birtakım abartılı haberlere rastlamaktayız.

Dağıtım şirketi ile yaptığımız istişare sonucunda aşağıdaki hususları açıklamak isteriz.

Yurtiçi ve yurtdışından göç alması, büyüyen sanayisi, buna bağlı olarak elektrik talebinin artması ile Gaziantep şehrimiz dünyada en hızlı büyüyen iller arasında yer almaktadır. Buna bağlı olarak, şehrin enerji dağıtım projesi yapıldığında bu projenin tamamının uygulamaya konulamadan ihtiyaca cevap veremez hale gelmesi, sorunları daha da ciddi hale getirmektedir.

Hal böyle iken, bir yandan eski havai hatların yer altına indirilmesi çalışmaları devam etmektedir. Bu aşamada da eski projeler revize edilerek, akıllı şebekeye doğru altyapı çalışmaları oluşmaktadır. Bu da titiz saha uygulaması planlaması ile yapılır.

Şehrimizde ki elektrik altyapı çalışma uygulamalarının makul ve başarılı olduğunu düşünüyoruz.

Bu tür çalışmaların elektrik kesintisi yapılmadan olmayacağı bilinmelidir. Bu Türkiye'ye ait bir uygulama değil, dünyanın bütün yerlerinde böyledir.

Özetle; elektrik şebekelerinde bakım vazgeçilmez ve gereklidir. Bunun içinde belirli sürelerde kesintinin yapılması normaldir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.