İlk olarak 2018 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen Teknofest, daha sonraki dönemde Gaziantep'te gerçekleştirildi. Gaziantep'te 2020 yılında yapılan Teknofest'te 2018 yılında 19 farklı kategoride düzenlenen Teknoloji Yarışmaları 2020 yılında, 21 farklı kategori ile geçen seneden farklı olarak yarışmada yer aldı. Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, Tarım Teknolojileri Yarışması, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması, Akıllı Ulaşım Yarışması, Eğitim Teknolojileri Yarışması, Helikopter Tasarım Yarışması ve Jet Motor Tasarım Yarışması Gaziantep'te düzenlenen festivale eklenen yarışmalar oldu.

Teknolojiye ve gençlerin eğitime her daim destek veren ve desteklerini asla esirgemeyen SANKO Holding ise Teknofest Gaziantep'in gençler için daha verimli olabilmesi adına desteğini esirgemedi.

Geçmişten günümüze eğitime verdiği desteklerle ön plana çıkan SANKO Holding, çocukların ve gençlerin gelecekteki Türkiye'ye hazırlanması adına elini taşın altına soktu. Bu anlamda Gaziantep'te gerçekleştirilen ilk Tenofest heyecanını gençler ve çocuklarla birlikte yaşayan ve onlara en büyük desteği vererek gelişimlerini sağlamak adına çalışmalarını sürdüren SANKO Holding, önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilecek olan Teknofest'e desteklerini sürdürmeye devam edecek.

Önümüzdeki Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Teknofest 2021 hakkında gençlere çağrıda bulunan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Teknofest ve gençlere olan desteklerini devam ettireceklerini belirterek, 'Teknofest, Türkiye de düzenlenen en büyük teknoloji fuarıdır. Gençlerimize verilen en büyük fırsat, geleceğimiz olan gençlerimizi eğer gelecekteki Türkiye'ye hazırlamak istiyorsak. Bu fuarın hazırlıkların yapılması için elimizden gelen desteği yapmamız gerekiyor. Biz 2 yıldır SANKO Grubu olarak destek oluyoruz ve bundan sonra da desteğimiz her zaman için sürecektir. Ben ilk defa geçen sene Gazi şehrimizde Teknofest'i gezme şansına sahip oldum. O küçücük çocukların minicik ellerle neler yaptıklarını görmek bana ülkem adına büyük bir gurur verdi. Ben inanıyorum ki bu ülkenin geleceği o çocukların elinde, gençlerimizin elinde. Biz onlara bu fırsatları verdiğimiz takdirde neler yapabileceklerini görüyoruz. Lütfen hep birlikte Teknofest'e sahip çıkalım. Gençlerimize sahip çıkalım, artık gelecek uzayda, uzaya gitmek için de her türlü çalışmalarımızı yapabilmenin fırsatı da bu gençlere tanınacak fırsatlardır. Ben buradan bütün gençlerimize sesleniyorum. Bu fırsatları değerlendirin Teknofest'e katılmak için, yapılan organizasyona katılmak için ve yarışmalar için sizler fizibilitelerinizi yapın. Bizler size destek olalım. Gelin hep birlikte lider bir Türkiye yaratalım' dedi.