Stratejik düşünme kapasitesini artırmak, fikirleri iyi yapılandırarak ve gerekçelendirerek güncel konuları çok boyutlu bir çerçevede değerlendirebilme yeteneği kazandırmak, başarının kritik faktörlerinin ve değişkenlerinin analizine odaklanarak kritik analiz yapabilme yetenekleri geliştirmek ve tartışma kültürünü güçlendirmek amacıyla her yıl düzenlenen turnuvanın bu yılki finalinde; İletişim Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri birbirlerinin tezlerini çürütmek ve kendi fikirlerinin doğruluğunu göstermek için kıyasıya mücadele etti. Büyük çekişmeye sahne olan ve keyifle izlenen münazaranın kazananı; 'Kripto paralar yasallaşmalı' tezini savunan İletişim Fakültesi öğrencilerinden oluşan takım oldu.

GELECEĞE UMUTLA VE GURURLA BAKIYORUZ


HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu'nun, eleştirel düşünmeyi yaygınlaştıran başarılı çalışmaları nedeniyle Stratejik Düşünme ve Münazara Öğrenci Topluluğunu ve finalde kazanan takımı tebrik ettiğini ifade eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; 'Harika ve çok kaliteli bir münazara izledik. Bugün burada gördüğümüz bu tablo, siz gençlerimizin yapmış olduğu bu münazara, bizim geleceğe umutla ve gururla bakmamızı sağlıyor. Sadece yirmi saat önce sizlere verilen, çok da aşina olmadığınız bir konuyu, enine boyuna en iyi şekilde analiz etmeniz ve bunları bir uzman gibi savunabilmeniz takdire şayan. Sizlerle gurur duyuyor ve ayakta alkışlıyoruz' dedi.

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen münazaranın jüri üyeliklerini; HKÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Veysel Görücü, İktisadi-İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yıldız Özkök ve Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Hatice Meltem Nergis Şirin yaptı.