Gaziantep Yardım Vakfı 30 yıldan bu yana kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin, Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği kurallara göre bu yıl da kurbanlıkları randevulu bir şekilde kestireceklerini duyurdu.

Gaziantep Yardım Vakfı olarak Kurban Bayramına yönelik hazırlıkları tamamladıklarını belirten Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin, "Gaziantep Yardım Vakfı olarak bir taraftan vatandaşların kurban ibadetlerini dini vecibelere uygun bir şekilde ve hijyenik koşullarda yerine getirmelerine yardımcı olmak, diğer taraftan da kurban etlerini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyenlere aracılık etmek için 30 yıldan bu yana kurban kesim hizmetini vermekteyiz. Bu yıl da vakfımızın her türlü standartları taşıyan modern kesimhanesinde 400 kadar kurbanın kesilmesi için hazırlıklarımızı tamamladık" diye konuştu.

Başkan Yetkin, açıklamasında şunları söyledi: "Kurban ibadetini vakfımız aracılığıyla yerine getirmek isteyen vatandaşların, vakfımıza başvurarak kurbanlarının hangi saatte kesileceği ile ilgili randevu almasını ve kaç kilogram civarında bir kurban kestirmek istediklerini bildirmelerini istiyoruz. Bayram günü kurbanlar randevuya uygun olarak modern tesislerimizde ve hijyenik kurallara uygun şekilde kesilecektir. Kurban fiyatı bayramdan bir gün önce açıklanacak ve kesim ücreti alınarak dini vecibelere göre kurban kesilecektir. Kurbanınızı kestirip etin bir kısmını veya tamamını alabilirsiniz."

Başkan Yetkin, vakfın kesimhanesinde kurban kestiren vatandaşların bağışladığı etlerin ihtiyaç sahibi ailelerin sofrasına ulaştırıldığını sözlerine ekledi.