Şahinbey ilçesi Alaybey Mahallesi Gaziler Caddesindeki bir kuyumcu dükkanına cadde üzerindeki Hüseyin Paşa Camii'nin içinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu içinden İbrahim Çelik'e ait ayakkabıcı dükkanının önce dış, daha sonra iş yeri içindeki tuvaletin duvarını balyozla kırıp İbrahim Halil İdiz'e ait kuyumcu dükkanına giren, dükkandaki çelik kasayı açarak içinde bulunan 1,5 milyon lira değerindeki altınları çalan şüphelilerin yakalanması için polis tarafından çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında bölgedeki iş yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerin kimliklerini tespit etti.

Kimlikleri belirlenen ve hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen S.K. ve İ.G. düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Şahinbey İlçemiz Gaziler Caddesindeki bir kuyumcuda meydana gelen hırsızlık olayının aydınlatılması ve faillerin tespit edilerek yakalanması kapsamında sürdürülen çalışmalarda, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen S.K. ve İ.G. isimli şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerince yakalanmışlar ve 27.01.2022 tarihinde sevk edildikleri adli merciler tarafından tutuklanmışlardır.' denildi.