Akademik Eğitimciler Derneği Rehberlik Servisinin yaklaşmakta olan LGS Sınavı ile ilgili öğrencilere ve ailelere yönelik tavsiye ve değerlendirmeleri;

2019 LGS, 1 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınav öncesinde öğrencilerimizin akademik olarak hazırlanmalarının yanı sıra zihinsel ve psikolojik olarak da sınav anına hazır olmaları başarılı sonuç elde etmelerinde önemli bir noktayı oluşturuyor. Bu dosyamızda sınav öncesinde, sınav gününde ve sınav anında dikkat edilmesi gereken noktaları ele alıyoruz.

SON 10 GÜNÜ NASIL DEĞERLENDİRMELİSİNİZ?

Sınav zamanı yaklaştıkça kendinizi kaygılı hissetmeniz normaldir. Nefes egzersizleri yapmak bu kaygınızın azalmasında ve kaygınızı kontrol etmenizde size yardımcı olacaktır.

Bedensel olarak da sınava hazır hâle gelmek önemlidir. Her gün aynı saatte uyumak ve uyanmak biyolojik olarak sınav anına hazırlanmanıza yardımcı olacaktır.

Güne kahvaltı yaparak başlamak kendinizi zinde ve daha enerjik hissetmenizi sağlayacaktır.

Sınav öncesinde sınav anının provasını yapmak kendinizi hazır hissetmenize yardımcı olacaktır. Bu son günleri, gerçek sınav saatinde deneme sınavı çözerek değerlendirebilirsiniz.

SINAVDAN ÖNCEKİ GÜN!

Genelde sınavdan önceki gün bir çalışma yapılması önerilmez ama özellikle tek bir konu kafanızı karıştırıyor ve düşünceniz o eksikliğe yöneliyorsa kısa bir zaman ayrılması sizi yatıştırabilir.

Sınav gününe kadar yürüttüğünüz hazırlıklarınıza ve bilginize güvenin. Kaygı nedeniyle sanki tüm bildikleriniz unutulmuş, öğrendikleriniz silinmiş gibi hissedebilirsiniz. Unutmayın, zihnimizde depoladığımız bilgiler aniden silinmez!

Sınavdan önceki günü, kendiniz iyi hissettirecek kişilerle ve sizi yormayacak şekilde geçirebilirsiniz. Önemli olan sınav düşüncelerinden biraz uzaklaşabilmektir.

Çok yemek ya da az yemek doğru değildir. Sınavdan bir önceki gece uykunuzu kaçırabilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız.

Sınav öncesinde aileniz ve arkadaşlarınızla sınav hakkında konuşmamaya çalışın.

SINAV GÜNÜ!

Sınava rahat kıyafetlerle gidin. Gerekli belgelerinizi bir gece önceden hazırlayın ve evden çıkmadan mutlaka kontrol edin.

Sınava ucu ucuna yetişmeyin. Sınav saatinden en az bir saat önce sınav yerinde bulunmaya dikkat edin.

Sınav öncesi normalde kullanmanız gereken bir ilaçtan başka hiç bir ilaç ya da bitkisel takviyeler almayın. Sınav sabahı abartılı olmayan bir kahvaltı yapmaya özen gösterin.

Sınavdan en az bir saat önce sıvı alımınızı kontrollü yapmaya, çok fazla sıvı tüketmemeye ve normalden fazla şekerli gıdalar almamaya dikkat edin.

Sevgili Anne Babalar,

Bu süreçte sizler de en az evlatlarımız kadar yoruldunuz. Haklı olarak çocuklarınızın başarılı olmasını ve iyi bir geleceğe emin adımlarla ilerlemesini istiyorsunuz. Bu süreçte birtakım noktaları göz önünde bulundurmanız olumlu olacaktır.

Sınavın, sadece akademik bir değerlendirme olduğunu, bir kişilik değerlendirmesi olmadığını unutmayın.

Çocuklarımızın bugüne kadar verdikleri emek en az sınavın sonucu kadar önemlidir.

Çocuklarınızı emeklerinden dolayı için takdir edin.

BÜLTEN