Kontrollü ve kademeli normalleşme sürecinin başlamasının ardından Gaziantep'te yüzde 50 kapasite ile açılan kafe, restoran, pastane ve lokanta gibi işletmeler bugün ilk müşterilerini aldı.

Normalleşme kararlarının açıklanmasının ardından birçok esnaf sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını tamamlayarak ilk müşterilerini ağırlarken bazı iş yerlerinde de hazırlıkların devam ettiği görüldü.

Aylardır müşteri kabul edemeyen, sadece paket ve gel-al servisi hizmeti veren işletmelerde temizlik çalışmaları yapılırken masa ve sandalyeler de belirlenen kurallara göre yeniden yerleştirildi. Sabah 07.00-19.00 saatleri arasında kapasitesinin yarısı kadar müşteriyi ağırlayabilecek olan işletmelerin kurallara uyduğu görüldü.

Hazırlıklarını tamamlayıp iş yerlerini açan ve müşteri kabul etmeye başlayan esnaflar normalleşme süreci kapsamında tedbirlere uyum sağlayarak çalışmaya başladı.

İş yerlerinde temizlik yapan masa ve sandalyeleri yerleştiren işletme sahipleri ile uzun süreden beri ilk kez içerde oturan müşteriler, durumdan memnun olduklarını dile getirdi.

Aylar sonra kapılarını müşterilerine açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten bir restoran sahibi İbrahim Çadır, gece saatlerinden itibaren hazırlık yapıp sabahın erken saatinde işletmelerini hazır hale getirdiklerini ve yüzde 50 kapasiteye göre iş yerlerini düzenleyerek yeniden müşterilerini ağırlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Aylardır sadece paket ve gel-al servisi yaptıklarını anımsatan Çadır, 'Bizde misafirlerimiz de bu süreci çok özledik. Sosyal bir ortamda oturup yemek yemeyi, bir arada olabilmeyi çok özledik. Bu süreç 3 ay gibi bir zaman sürdü. Tabi zorlu bir süreçti, sağlıklı günler için sabrettik. Ama şu an misafirlerimiz ve bizler mutluyuz.' dedi.

Müşterilerinin sağlığı için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Çadır, 'Zaten bir lokantada olmazsa olmaz hijyendir ve hijyenin yanı sıra pandemi ilgili maske, sosyal mesafe kurallarına da uyuyoruz. Müşterilerimizi içeri alırken ateşini ölçüyoruz HES koduna bakıp öyle içeri alıyoruz.' diye konuştu.

Gaziantep'in en önemli lezzetlerinden olan paça, beyran ce kebaba yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden Çadır, sabah 07.00'dan beri müşterilerinin aralıksız bir şekilde geldiğini belirtti.

Restoranda oturup yemek yemeyi özlediğini belirten müşterilerden Kemal Sancaktar ise normalleşme adımlarının atılmasına sevindiklerini belirtti.

Normalleşmeyle birlikte beyran içmeye geldiklerini belirten Mert Cegiz ise normalleşme adımlarının atılmasını ve müşterilerin lokanta ve restoranlarda yemek yenilmesine izin verilmesini çok olumlu bulduğunu ifade etti.