MAHALLENE SAHİP ÇIK!

Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar vb. bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur.

Bu çerçevede bağımlılıklarla mücadele alanında etkin projeler geliştiren ve bu projeleri sahada başarılı bir şekilde uygulayan Yeşilay,   ‘Yeşilay Elçileri Projesi’ni bu yıl Gaziantep’te uygulamaya başladı.

Yeşilay elçileri projesi, çocuk ve gençlerin yoğun olarak alışveriş yaptıkları esnafları madde bağımlılığı hakkında bilgilendirmek, farkındalıklarını artırmak, sokak ve caddelerinde risk düzeyi yüksek sosyal uyum sorunu olan çocuk ve gençlere nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda iletişim eğitimi verilerek yereldeki mücadele bilincini artırmak şeklinde tanımlanmaktadır. Yeşilay Elçileri de bu amaçla kendi mahallelerinde gönüllü olan esnafımız olacaktır.

Geçtiğimiz yıl tüm kurumların katılımıyla sosyal tesislerde yapılan toplantılardan sonra  Yeşilay Gaziantep Şubesi olarak belirlenen mahallelerde çocuk ve gençlerin yoğun olarak girip çıktığı esnaf gruplarına yönelik ziyaretlerle, projenin asli ayağı da devreye girmiş oldu.

Bu kapsamda ilk olarak Karataş Merkez ve Karataş 1.Bölge’de bulunan ve Yeşilay Elçisi kriterlerine uygun esnaflar ziyaret edildi ve bu esnaflara proje kapsamındaki materyaller (afiş, broşür, çıkartmalar vb.) bırakıldı. Sonrasında ise bu esnaflara proje hakkında bilgi verilerek projeye destek olunması istendi. Proje kapsamında yaklaşık 30 mahallede esnaf ziyareti yapılması ve 300 esnafın Yeşilay Elçisi olması hedeflenmektedir. Ziyaretler Ağustos ve Ekim ayları arasında gerçekleşecek olup, Yeşilay Gaziantep Şubesi hem esnaf ziyaretlerine katılabilecek hem de esnaflar arasından gönüllü olacak tüm vatandaşlara destek çağrısını yineledi. BÜLTEN