Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) resmi internet sitesinde yer alan habere göre, MEB, mesleki eğitimde üretim kapasitesini artırmak amacıyla yatırımlar yaptı. Verilen desteklerle, Covid-19 salgını ile mücadelede ihtiyaç duyulan ürünleri üreterek ülkenin ihtiyaçlarının karşılamasına katkıda bulunan meslek liseleri, talep üzerine ilk kez yurt dışına da ihracat yapmaya başladı.

Yapılan yatırımlarla güçlenen mesleki eğitim, Covid-19 salgını ile mücadele günlerinde 81 ilde ve tüm ilçelerde halkın acil ihtiyaç duyduğu maskeden dezenfektan malzemelerine, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu sipere kadar çok sayıda ürün üretti. Bu liselerde, daha sonra solunum cihazından maske makinesine kadar çok sayıda cihaz da üretildi.

Bu kapsamda, Bursa Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bulgaristan'a maske; Denizli Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hollanda ve İngiltere'ye kumaş maske; İstanbul Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çekya'ya maske; İzmir MOPAK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Belçika'ya hijyen kapısı dezenfektan makinesi; Konya Kılıçarslan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fransa'ya maske ve Mersin Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Hollanda'ya tek kullanımlık cerrahi önlük ihracatı yaptı.