'19 Mayıs 1919 günü Samsun'da atılan ilk adım, Türk Milleti'nin esareti hiçbir zaman kabul etmeyeceğinin, istiklali ve istikbali için her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduğunun ispatıdır.' diyen Dr. Bakbak, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının yaktıkları bağımsızlık meşalesi, Samsun'dan Gaziantep'e, Adana'dan Trabzon'a, Bursa'dan İstanbul'a kadar tüm vatanperverlerin yolunu aydınlatmıştır.

Asil milletimizin sinesinden çıkan ve her biri tek başlarına birer bayrak olan Mehmetçiklerimiz, 'Yurduma tek düşman ayak basmasın!' diyerek 19 Mayıs 1919'dan 30 Ağustos 1922'ye dek süren zorlu, kutlu, mübarek yolculuğa bu gün çıkmışlardır. Ne mutlu ki, o kahraman ecdadın torunlarıyız, bizlere bıraktıkları büyük mirasın temsilcileriyiz. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir parolasıyla Cumhuriyetimizin, milletimizin, vatanımızın hizmetindeyiz.' diye konuştu.

20 yıldan beri, 19 Mayıs 1919 ruhuyla gece gündüz demeden çalıştıklarını ve Büyük Türkiye vizyonunu adım adım inşa ettiklerini belirten Derya Bakbak, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, kadrolarımızın azmi ve çalışkanlığıyla, milletimizin 20 yıllık aralıksız desteğiyle ve 19 Mayıs'ın armağan edildiği gençlerimizle 2023 yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Gençlerimizle, yani geleceğimizle yan yana, kol kola, hep bir aradayız.

207 üniversitemizle, 747 bin kişi kapasiteli 778 yurdumuzla, 1 milyon 374 bin öğrencimize verdiğimiz kredi ve burslarımızla, 399 gençlik merkezimiz ve 299 genç ofisimizle, 43 gençlik kampımızla, her branşı kapsayan 4 bin 126 spor tesisimizle onların huzuru, eğitimi ve istikbali için hiçbir girişimden geri durmuyoruz, durmayacağız. Büyük Türkiye'nin öncü ve itici gücü olan gençlerimize her fırsatı sağlamayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yad ediyorum.' diyerek mesajını tamamladı.