'Annelerimiz, mutlu olduğumuzda bizden daha çok sevinen tek kişi, hastalandığımızda ilk doktorumuz, hayata karşı ilk öğretmenimiz, her hal ve şartta hiçbir şey sormadan yanımızda duran en kıymetli varlıklarımızdır.' diyen Dr. Bakbak, 'Dünyanın başka hiçbir dilinde, 'Yemez yedirir' yahut, 'Giymez giydirir' diye bir deyim yoktur. Aynı şekilde bu topraklardan başka hiçbir yerde, 'Ana gibi yar olmaz' dendiği görülmemiştir.

Bu bizim annelerimize, Türk annelerine mahsus bir asalet temsilidir. Tarlada çiftçiyken, fabrikada işçiyken, şehirde memurluk yahut yöneticilik yaparken aynı zamanda evlatlarını en iyi şekilde yetiştirmeyi, ailesinin birleştirici gücü olmayı eksiksiz bir biçimde başarmışlardır. Merhum Aşık Veysel bir dörtlüğünde diyor ya; 'Çocuğudum anam bana ders verdi / Okumamı çalışmamı ön gördü / Milletine bağlı ol da dur derdi / Vatan sevgisini giyitti Anam.' İşte bizlere ilk önce iyi birer insan olmayı, ardından vatanımızı, milletimizi sevmeyi öğreten annelerimiz, Büyük ve Güçlü Türkiye'nin temellerini inşa eden manevi mimarlarımızdır.' diye konuştu.

Annelerin sabır, sevgi ve fedakarlık dolu yürekleriyle toplumsal hayatın dengesini sağladıklarını ifade eden Derya Bakbak, 'Sadece kendi evlatları için değil, diğer tüm anneler ve evlatları adına da iyilikler, hayırlar düşünen annelerimiz, yürekten yüreğe kurdukları görünmez merhamet köprülerine sevgiden ayaklar, şefkatten yollar inşa ederler.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettikleri gibi, 'Sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı, paylaşmayı ve hoşgörüyü bizlere öğreten annelerimiz, ülkemizde mutluluğu ve huzuru tesis etmede en büyük gücümüzdür.' Bu bilinç ve anlayışla 20 yıldan bu yana annelerimizin ailelerinde, sosyal hayatlarında ve iş dünyasında öncü, birleştirici, üretici unsur olmaları için var gücümüzle çalışıyoruz. 2023'e, 2053'e ve 2071'e giden yolda annelerimizin ışığı yolumuzu aydınlatıyor. Bu vesileyle başta Şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, hepsine huzurlu, sağlıklı, refah dolu bir ömür temenni ediyorum.' diyerek mesajını sonlandırdı.