KOBİ'lere 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon liraya kadar destek verileceğini ifade eden Milletvekili Nejat Koçer 'KOBİ'lerimizi 1 milyon liralık destekten yararlanmaya davet ediyorum.' dedi.

KOSGEB aracılığıyla KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı'nın "İmalat Sanayinde Dijitalleşme" çağrısı kapsamında verilecek olan destekten yararlanma çağrısında bulunan Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer yaptığı açıklamada şunları söyledi.

'Pandemi döneminde hizmet sektörü ve bilhassa imalat sanayiinde büyük bir dönüşüm, büyük bir yenilenme yaşanıyor. Rekabet her zaman olduğundan daha çetin. Dijitalleşme hayatın her alanında olduğu gibi sanayinin, üretimin de merkezinde. KOBi'lerimizin rekabet gücünü arttırmaları için her türlü enstrümanı kullanmaları gerekiyor. Bunların başında ise dijital teknolojiyi kullanma, bu kabiliyeti ortaya koyabilme becerisi geliyor. KOBİ'lerimizin standartlara uygun, kaliteli ürün üretmeleri, dijitalleşme kabiliyetleri oranında artacak, böylece ulaşmayı hedefledikleri pazarlarda var olma imkanına kavuşacaklardır. 170 milyar dolar seviyesine ulaşan ihracatımız içerisinde 1 milyar doların üzerinde ihracat yapılan ürün sayımızın 39'a, ihracatçı sayımızın ise 90 bine yükselmiş olması Türkiye'nin hedeflerine giden yolda bizlere umut veriyor. Üretime, istihdama, ihracata, büyümeye katkı sağlayan, emeği olan herkese teşekkür ediyor, imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ'lerimizi bir milyon liraya kadar olan bu destekten yararlanmaya davet ediyorum.'