'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkmak suretiyle başlattığı milli mücadelenin 103. yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz' diye konuşan Milletvekili Uzer, sözlerine şöyle devam etti; 'Cumhuriyetimizin ilanıyla neticelenen bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen birmilletin küllerinden tekrar doğuşu, kutlu yarınlara ve aydınlık ufuklara el ele, gönül gönüle yürüyüşüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak imkansızlıklar içinde başlattığı bağımsızlık mücadelesinin, aziz milletin hiçbir şart ve durumda bağımsızlığından vazgeçmediğinin açık bir delilidir. En büyük zenginliğimiz, geleceğimizin teminatı, umudumuz; çocuklarımız ve gençlerimizdir. Unutmamalıyız ki; ancak gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler. Bugün gösterdiğimiz çabalar, yapılan çalışmalar geleceğimizin teminatı gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak, onlara daha güçlü daha huzurlu bir ülke bırakmak içindir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükran ve minnetle yad ediyor, başta sevgili gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum.'