MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, “TİM’in açıklamış olduğu verilere göre Türkiye 2020 yılında, geçen yıla %6,1 artışla 7,935 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmıştır. 2020 yılının Aralık ayında ihracatımız, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 41,7 artışla 886 milyon dolar ihracat kayda alınmış, bu rakamla Gaziantep’imiz bugüne kadarki en yüksek aylık ve yıllık ihracat değerini ulaşmıştır.

Gaziantep Türkiye’nin yıllık ihracat rakamından aldığı payı yüzde 6,1 oranında yükselterek, yıllık bazda en çok ihracat yapan iller sıralamasında 5’inci sıraya yükselmiştir.

Her yıl bir önceki yılın rekorunu kırmaya sürdüren şehrimizin sanayici ve iş adamları, Pandeminin etkisiyle dünya ülkelerinin ekonomilerin ve ticaretin daraldığı 2020 yılında, canla başla çalışmaya devam etmiştir.

Ülkemiz ve şehrimiz, 2021 yılında daha da hızlı bir ivme yakalayarak, 2021 yılında İhracat artışını sürdürecek ve ekonomimiz daha da canlanacaktır. Bunun için ülkesi ve şehri için canını dişine takarak durmadan ve yorulmadan çalışan, tüm sanayicilerimizi ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Büyük ve güçlü Türkiye olma yolunda, Ülkemiz için hep beraber üretmeye ve ticaretimizi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.