Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Fatih Fedaioğlu ve beraberindeki MÜSİAD Gaziantep Üyeleri, iş gezisi kapsamında ilk olarak MÜSİAD Azez Şubesi Başkanı Dr. Mahmut Mustafa'ya ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette güncel ticaret hacmi ve ticari ilişkileri geliştirecek iş birlikleri ele alındı.

İş gezisi kapsamında MÜSİAD Gaziantep heyeti, Azez Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ali Aşaui, Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Derbala'yla Azez Sanayi ve Ticaret Odası'nda bir araya gelerek toplantı yapıldı.

MÜSİAD Gaziantep Başkanı Fedaioğlu şunları kaydetti:

MÜSİAD Gaziantep heyeti olarak bizleri ağırlayan MÜSİAD Azez Şubesi, Azez Sanayi ve Ticaret Odası Meclisine teşekkür ediyorum. Her sektörde faaliyet gösteren iş insanlarımızla Azez'e ticari amaçla geldiklerini ve gördük ki burası gerçekten bakir bir bölge birlikte yapacağımız çok iş var. Her ne kadar olsa da dış etkenler bizleri ayırmaya çalışsa da Türkiye Devleti ve Suriye halkı etle tırnak gibidir ayrılmamalıdır. Bizi kardeş yapan inancımız ve komşuluk hakkımızdır. Yüce dinimiz, "İnanıyorsanız kardeşsiniz" diyor. İnşallah ilişkilerimizin gelişmesi anlamında bu toplantı bir başlangıç olur. Çalışmalarımız iş birliklerimiz ve ticari anlamda da kardeşlik anlamında da birbirimizden istifade etmemiz gerekiyor. Aynı coğrafyada yaşıyoruz, aynı kaderi paylaşıyoruz. " dedi.

Azez Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Aşaui, Türkiye her alanda destek verdiğini kaydederek, "Bizler diğer ülkelerde mülteciyiz ama Türkiye bizleri mülteci gibi görmedi. Bizlere 'kardeşlerimiz' diyerek sahip çıktı. Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. MÜSİAD Gaziantep heyetinin gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, MÜSİAD'ın bölgelerine yapacağı yatırımları önemsediklerini ve karşılıklı iş alanında varlığımızı sürdüreceğimize inanıyorum." ifadesini kullandı.

MÜSİAD Gaziantep, Azez Sanayi ve Ticaret Odası heyetleri, MÜSİAD Gaziantep Başkan Yardımcımız Doktor Beyhan Tahmazoğlu ve MÜSİAD Azez Başkanı Doktor Mahmud Mustafa'nın Azez'de faaliyet gösteren Deva Hospital'a ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Heyet akabinde, Azez'de faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek, iş gezisini sonlandırdı.

MÜSİAD Gaziantep heyeti, daha sonra Üyesi olan Altınoğlu Samsung ve Bir Dünya Çeyiz Mağazasının Kilis'te açmış olduğu yeni şubesine ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.