Gaziantep'te müzik sektöründe çalışan çok sayıda müzisyen ve sanatçı sektör değiştirerek ayakta kalma mücadelesi veriyor. müzisyen ve sanatçıların 2020 mart ayından bu yana iş yapamadığını belirten Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Başkanı Ahmet Onurlu, "Müzik Susmasın" projesinin devam etmesi gerektiğini belirtti. "Müzik Susmasın" projesinin devam etmesini sağlamaya çalışacaklarını belirten Onurlu, 'Müzik susmasın projesi kapsamında Türkiye genelinde 35 bin kişi faydalandı. Meslek birlikleriyle toplantı yapıp müzik susmasın projesinin devam etmesini sağlamaya çalışacağız çünkü şuanda hiçbir etkinlik veya program yapılamıyor.' dedi.

"MÜZİK SUSMASIN" PROJESİ DEVAM ETMELİ

Koronavirüs salgını birçok sektörü olduğu gibi müzik sektörünü de durma noktasına getirdi. Gaziantep'te müzik sektöründe çalışan çok sayıda müzisyen ve sanatçı sektör değiştirerek ayakta kalma mücadelesi veriyor. Müzisyen ve sanatçıların 2020 mart ayından bu yana iş yapamadığını belirten Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Başkanı Ahmet Onurlu, "Müzik Susmasın" projesinin devam etmesi gerektiğini belirtti. "Müzik Susmasın" projesinin devam etmesini sağlamaya çalışacaklarını belirten Onurlu, 'Müzik susmasın projesi kapsamında Türkiye genelinde 35 bin kişi faydalandı. Meslek birlikleriyle toplantı yapıp müzik susmasın projesinin devam etmesini sağlamaya çalışacağız çünkü şuanda hiçbir etkinlik veya program yapılamıyor.' dedi.

MÜZİSYEN VE SANATÇILAR AYAKTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR

Pandemiden en çok etkilenenlerin başında eğlence ve etkinlik sektörü geliyor. Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de müzik sektörünü durma noktasına getirdi. Gaziantep'te müzik sektöründe çalışan çok sayıda müzisyen ve sanatçı sektör değiştirerek ayakta kalma mücadelesi veriyor.

MÜZİK SEKTÖRÜ TAMAMEN DURMUŞ DURUMDA

Müzisyen ve sanatçıların 2020 mart ayından bu yana iş yapamadığını belirten Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Başkanı Ahmet Onurlu, 'Geçen yıl Mart ayında başlanan pandemiden bu yana müzik sektörü tamamen durmuş durumda. Çünkü düğünler olmadı, müzik verilen mekanlar açılmadı ve birçok sanatçı ile müzisyen arkadaşlarımız mağdur oldu. Bu süreçte federasyon olarak onların birtakım sıkıntılarını giderebilmek için girişimlerde bulunduk. Gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekse Gaziantep'teki belediyeler ile görümseler yaptık. 'Müzik Susmasın' projesinde bizim referansımızla ayda bin TL destek veriliyor. 3 ay olarak ödenen destekler 4 aya çıkartıldı. Hafta sonu toplantı yapacağız ve bu süreci uzatmaya çalışacağız çünkü şuanda hiçbir etkinlik veya program yapılamıyor' dedi.

ÇOĞU SANATÇI VE MÜZİSYEN ARKADASINIZ EK İŞE BAŞLADI

Çoğu sanatçı ve müzisyenin ek iş yaptığını belirten Onurlu, 'Geçen yıl mart ayından bu yana yaşanan mağduriyetler halen yaşanıyor. Çoğu sanatçı ve müzisyen arkadasınız ek işe başladı. Müzik sektörü durunca birçok arkadaşımız başka alanlarda geçimlerini sağlamaya başladılar. İnşallah bayramdan sonra bir düzenleme olur ve arkadaşlarımız da biraz nefes alır' dedi.

HAZİRAN AYI İTİBARİYLE BİR NORMALLEŞME BEKLİYORUZ

Haziran ayı itibariyle bir normalleşme beklediklerini dile getiren Onurlu, 'Haziran ayı itibariyle bir normalleşme bekliyoruz. Eğer Ramazan ayında alınan sokağa çıkma kısıtlaması ile vakalar biraz düşerse düğünlerde biraz esneklik olacağını tahmin ediyoruz. Normalleşme dönemine geçilince müzik sektöründe de biraz daha esneklik talep ediyoruz. Çünkü aşırı derecede kilitlendik. Yaz sezonundan umutluyuz' dedi.

BELEDİYELERDEN ZOR DESTEK TALEBİNDE BULUNDUK

Belediyelerden zor günler geçiren sanatçı ve müzisyenler için destek talebinde bulunduklarını belirten Onurlu, 'Gaziantep büyükşehir ve merkez ile ilçe belediyelerin en azından arkadaşlarımızın mutfak giderlerini talep ediyoruz. Bu konuda talepte bulunduk. İnşallah gerekli destekleri verecekler' dedi.

FEDERASYONUN ÜYE SAYISI 700'DEN 3 BİN 600'E ÇIKTI

Pandemi sürecinde Gaziantep valiliği koordinasyonunda ve Büyükşehir belediyesi işbirliğiyle müzisyen ve sanatçılara hijyen eğitimi verdiklerini de belirten Onurlu, 'Gaziantep valiliği koordinasyonunda ve Büyükşehir belediyesi işbirliğiyle müzisyen ve sanatçılara hijyen eğitimi verdik. Emniyetin yapmış olduğu denetimlerde bizler de federasyon olarak katıldık ve birlikte denetimler gerçekleştirdik. Kayıt dışı çalışanları tespit ettik. Denetimler sırasında kayıt dışı olanları kayıt altına aldık. Müzik susmasın ve belediyelerden alınan destekler sayesinde 2 ayda federasyonun üyeleri 700 üyeden 3 bin 600'e çıktı. Müzisyen ve sanatçıların bir çatı altında toplanmalarını talep ediyoruz. İnşallah normalleşme olduğunda bu kayıtlar Gaziantep ve Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır' dedi.

MÜZİK SUSMASIN PROJESİNİN DEVAM ETMESİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Kovid-19 salgını nedeniyle mağdur olan ve gelir kaybına uğrayan müzik sektörü çalışanları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca başlatılan destek programından biri olan "Müzik Susmasın" projesi kapsamında Covid-19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğrayan 35 bin müzik sektörü çalışanına üç ay boyunca her ay net 1000 lira tutarında destek sağlandı. Bu destek bir ay daha uzatıldı. "Müzik Susmasın" projesinin devam etmesini sağlamaya çalışacaklarını belirten Onurlu, 'Müzik susmasın projesi kapsamında Türkiye genelinde 35 bin kişi faydalandı. Bu sayının 9 bin 500'nü federasyon olarak onayladık ve referans olduk. 4 ay boyunca biner TL alacaklar. Meslek birlikleriyle toplantı yapıp müzik susmasın projesinin devam etmesini sağlamaya çalışacağız' diye konuştu. BAHRİ UÇAR