Protokol kapsamında, GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunda eğitim gören öğrencilerin eğitim gördükleri uzmanlık alanlarının yanında, yan branşlarını geliştirmek, mesleki yeterlilik belgesi ile ilgili alandaki becerilerini belgeleyerek çalışma yaşamlarına daha nitelikli başlamalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

'SEKTÖRE BÜYÜK KATKILARI OLACAK'

İmza töreninde konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Mesleki Eğitim ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Protokolü ile mesleki eğitimi güçlendirmeyi ve istihdamı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Belgelerin uluslararası geçerliliğinin olduğunu kaydeden Ünverdi, 'İşletmelerimizin ve firmalarımızın en önemli ihtiyaçları arasında bulunan nitelikli personelin yetiştirilmesi ve iş yaşamına kazandırılması noktasında aralıksız olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu konuda kaybedecek zamanımız olmadığı gibi yeni projeler üzerinde de çalışıyoruz. Mesleki eğitimde şehrimizin en önemli kurumlarından birisi olan Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ile gerçekleştirdiğimiz protokol kapsamında öğrencilerimize mesleki bilgi ve nitelik kazandırmak amacıyla eğitimler vereceğiz. Öğrencilerimize vereceğimiz Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin (MYK) uluslararası geçerliliği bulunuyor. Geleceğe emin adımlarla ilerleyebilmemiz için sanayi ile üniversitenin entegre halde çalışması lazım. Bu vesilesiyle Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu imzaladığımız protokolün hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

'TÜRKİYE'NİN EN İYİ MYO'LARINDANIZ

GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin ise, MYO öğrencilerinin gelişimini ve sektörlere faydalı olacak şekilde yetişmelerini çok önemsediklerini ifade ederek şunları söyledi: 'GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Organize sanayi bölgelerinde kurulmuş ve Yükseköğretim Kurulu tarafından desteklenen 15 MYO'dan birisidir ve gerek eğitim kalitesi, gerekse istihdam verileri ile Türkiye'nin en iyi meslek yüksekokullarından başında gelmektedir. Öğrencilerimizin faydasına olacağını düşündüğümüz ikinci branş belgelendirmesinin istihdamı destekleyeceğini ve ana hedefimiz olan aranan eleman yetiştirme idealimize olumlu katkısının olacağını düşünmekteyiz' ifadelerini kullandı.

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezinde gerçekleşen törende, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ve GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi iş birliği protokolü imzalandı.