Türkiye'de ilk kez bir kadının Mobilyacılar Odası Başkanlığına aday olduğunu belirten Tümüklü, 'Gaziantep'in mobilya sektöründe dünyada söz sahibi olması için aday oldum' dedi. Dinamik bir yönetim oluşturacaklarını belirten Tümüklü, 'Mobilyacılar Odası atıl durumda olmayacak. Şuanda odanın doğru dürüst bir ofisi bile yok. Biz ilk önce odaya bir kimlik kazandıracağız. Odayı ben duygusuyla değil biz duygusuyla yöneteceğiz' dedi. Tümüklü, hayata geçirecekleri projeleri tek tek açıkladı.

MOBİLYACILAR ODA BAŞKANLIĞINA KADIN ADAY

Gaziantep Mobilyacılar Odası Genel kurul 28 Ocak'ta yapılacak. Çoğunluk sağlanmadığı takdirde ise 3 Şubatta yapılacak. Mobilyacılar Odası Başkanlığına, Gaziantep İhracatçı Mobilyacılar Birliği Derneği Başkanı Ayşe Pınar Tümüklü aday oldu. 28 Ocak'ta yapılacak Gaziantep Mobilyacılar Odası seçimleri için aday olan Tümüklü, odanın ilk başkan adayı oldu.

MOBİLYA SEKTÖRÜNDE DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLMAL İÇİN ADAY OLDUM

Türkiye'de ilk kez bir kadının Mobilyacılar Odası Başkanlığına aday olduğunu belirten Tümüklü, 'Gaziantep Mobilyacılar Odası atıl durumda olmayacak. Şuanda Mobilyacılar Odasının doğru dürüst bir ofisi bile yok. Biz ilk önce odaya bir kimlik kazandıracağız. Gaziantep'in mobilya sektöründe dünyada söz sahibi olması için aday oldum' dedi.

HEDEFİMİZ 100 ÜLKEYE İHRACAT YAPMAK

Hedeflerinin Gaziantep'ten 100 ülkeye ihracat yapmak olduklarını belirten Tümüklü, 'Mobilya sektöründe Gaziantep Türkiye genelinde 5. Sırada. Bizim hedefimiz ilk 3'e girmek. Çünkü bulunduğumuz lojistik imkanlarla Gaziantep bunu fazlasıyla hak ediyor. Gaziantep'te bu potansiyel var. Gaziantep mobilya sektöründe 1500'ün üzerinde esnafımız var. Gaziantep şuanda 10 ülkeye ihracat yapıyor ama bizim en büyük hedefimiz Gaziantep Mobilya kent Projesi ile bu sayıyı 100 ülkenin üzerine çıkarmak' dedi.

ODAYI BEN DEĞİL BİZ DUYGUSUYLA YÖNETECEĞİZ

Dinamik bir yönetim oluşturacaklarını belirten Tümüklü, 'Dinamik bir yönetim oluşturacağız. Yönetimi kadın arkadaşlarımız da olacak. Odayı ben duygusuyla değil biz duygusuyla yöneteceğiz' dedi.

MOBİLYA KENT'TE İLK TAPULAR GELDİ

Oğuzeli bölgesinde kurulacak olan 'Mobilya Kent'in faaliyete geçmesi için 7 yıla aşkındır mücadele verdiklerini belirten Tümüklü, 'Buradaki amacımız bütün mobilyacıların bir arada olup üretimlerini yapıp bir kısımda da büyük bir AVM ile ürün teşhiri yapmak. Bununla ilgili 7 yıla yakın emeğimiz ve mücadelemiz var. İlk tapularımız geldi. İnşallah 1 Şubattaki meclis kararıyla kooperatifimizin duyurusunu yapacağız. Öncelikli amacımız insanların üretim alanlarını rahatlatmaktı. Bundan sonraki amacımız insanların geçiş süreçlerini hızlandırmak' dedi.

TÜMÜKLÜ, HAYATA GEÇİRECEK PROJELERİ TEK TEK AÇIKLADI

Genel kurulda başkan seçildiğinde yapacak projeleri tek tek sıralayan Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkan adayı Ayşe Pınar Tümüklü, 'Adı olup kendi yeri olmayan Gaziantep Mobilyacısına yakışır bir oda yapacağız. Ayda 1 gün esnaf günü yapacağız, toplantıda esnafların sorunları dinleyip çözüme kavuşturacağız. Tüm üyelerin bulunduğu örnek bir web sitesi yaparak tüm üyelerin ürünlerinin dünya tanıtımını yapacağız. Oda üyelerinin sözleşme ve patent ile ilgili hukuk hizmeti vereceğiz. İhracat ve ithalat yapan üyelerin ithalat ve ihracat süreçlerinde karşılaşılacakları sorunları çözüme kavuşturmak için oda bünyesinde uzman desteği sağlayacağız. Bütün sektör fuarları takip edip üyelerin yurt içi ve yurtdışı fuarlara katılımı sağlayacağız ve bu fuarlar ile ilgili devlet destekleri iadesinde danışmanlık hizmeti vereceğiz. Yurt içi fuar organizasyonunu katılımın yoğun olduğu halı fuarı ile aynı günde mobilya fuarı yaparak müşteri potansiyelini artırmaya katkı sağlayacağız. Tasarım ile ilgili kurslar açarak sektöre yenilikler katma anlamında eğitimler düzenleyeceğiz' dedi.

HEDEFİMİZ 100 ÜLKEDE İHRACAT PAZARINDA SÖZ SAHİBİ OLMAK

Hedeflerinin Gaziantep olarak 100 ülkede ihracat pazarında söz sahibi olmak olduğunu belirten Tümüklü, 'İlk hedefimiz ihracat pazarını 10 ülkeye çıkarmak ve 3 yıl içerisinde mobilya kentin faaliyete girmesiyle birlikte 100 ülkede ihracat pazarında söz sahibi olmak. Mobilya kentten sonra her üye küçük esnaf kimliğinden sıyrılmış kurumsal yeni kimliği ile markalaşmış yeni bir sanayi hedefliyoruz. İnegöl'de olduğu gibi lojistik sorununu çözerek tek ürün dahi olsa sevkiyatın sorunsuz yürütülmesini sağlayacağız. Odamızın kaydı olamayan yerli ve yabancı kayıt dışı üretici firmaların rekabet oluşumunu olumsuz etkileyen işletmelerin takipçisi olacağız' diye konuştu.

BAHRİ UÇAR