Bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları sonrasında "Okullar tekrar kapanacak mı?' sorusu herkes tarafından sorulmaya başlandı.


Artan koronavirüs vakaları sonrası durum vatandaşları endişeye düşürüyor. 20 bin barajını da geçen vakaların ardından öğrenciler ve veliler oldukça tedirgin durumda. Kısıtlamaların tekrar gelip gelmeyeceği sık sık konuşulurken, öğrenci ve veliler "Okullar tekrar kapanacak mı? sorusuna cevap bulmaya çalışıyor.


OKULLAR TEKRAR KAPANACAK MI?

Okulların tekrar kapanmasıyla ilgili henüz açıklama olmasa da insanların gözleri bir sonraki Kabine Toplantısı'na çevrildi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada "Salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak. EBA altyapımızı güçlendirdik. Hibrit modelini uygulamaya ilişkin ciddi bir deneyimimiz oldu. Bundan sonraki süreçte hangi derslerin yüz yüze hangi derslerin uzaktan yapılabileceğine ilişkin çalışmalardan sonra yeni yol haritası belirleyeceğiz. Birçok okulumuzun buna ilişkin altyapısı uygun" dedi. Bakan Selçuk, sözlerine şu şekilde devam etti:


Uzaktan eğitim dönemi, oluşturduğu güçlüklerin yanında büyük fırsatlar da getirdi. Bakanlığımız tarafından yıllardır gerçekleştirilmeye çalışılan eğitim-öğretim ortamlarının teknolojiyle bütünleştirilmesi çalışmaları için bir kaldıraç görevi gördü. Bakanlığımızın halihazırda var olan altyapısı, uzaktan eğitimin başlaması ile daha da güçlendirilerek öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından daha sık kullanıldı. EBA platformu dünyanın en çok ziyaret edilen eğitim sitesi haline geldi.