Eğitime yönelik desteklerini sürdüren Şahinbey Belediyesi, 8'inci sınıf öğrencileri için hazırladığı Liseye Geçiş Sistemi (LGS) soru bankası kitaplarının dağıtımına başladı.

Gazi Ortaokulu'nu ziyaret eden Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç öğrencilere soru bankası kitabını dağıtarak derslerinde başarılar dilediler.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, verilen destekler sayesinde Şahinbey'de eğitimin aksamadığına dikkat çekti.

Şahinbey Belediyesi tarafından LGS'ye girecek olan öğrencilere soru bankası dağıtımını yaptıklarını anımsatan Şahin, 'Eğitimin hem alt hem de üst yapısında çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarında destek olan Şahinbey Belediyemize şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız teşekkürlerine ve takdirlerine mazhar olan belediye başkanımızı bizlerde tebrik ediyoruz. Pandemi sürecinin başından bu yana Şahinbey de eğitim-öğretim hiç aksamadan devam etti. 262 bin öğrencimizin 50 binine tableti ve beraberinde 6 aylık internet paketiyle birlikte ulaştıran bir ilçeyiz. Bu noktada eğitime vermiş olduğu destekten dolayı Şahinbey Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum.' dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, 'Pandemi sürecinden geçiyoruz ve bu süreçte uzaktan eğitime destek olmak amacıyla 50 bin tablet alarak dağıtımını yaptık. Bu çok önemli bir rakam. Öğrencilerimizin uzaktan da olsa eğitimden geri kalmamaları için önemli bir destek. Şu anda yüz yüze eğitim süreci başladı ve eğitimi desteklemek amacıyla 8'inci sınıf olan 11 bin 250 öğrencimize soru bankası kitabı dağıtacağız. Buradaki amacımız öğrencilerimizin daha çok soru çözüp bunu alışkanlık haline getirmesi. Şu ana kadar bir milyon 480 bin adet soru bankası dağıtımını gerçekleştirmiştik. Buna yenisini ilave ediyoruz. Ayrıca 6 milyon 733 bin 434 adet hikaye, roman ve okuma kitabı dağıtımı yaptık. Toplamda dağıttığımız kitap sayısı 8 milyon 700 bini aştı. Bu çok önemli bir rakam. Şahinbey Belediyesi olarak eğitimi önemsiyoruz. Okullarımızın fiziki yapılarının yenilenmesinde, okul bahçelerinin düzenlenmesi ve spor alanlarının yapılmasında önemli destekler veriyoruz. Amacımız her aşamada eğitime destek olmak. Öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılın da verilen desteklerin idarecilerin ve öğrencilerin şevkini arttırdığını belirterek Tahmazoğlu'na vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.