Özel Deva Hastanesi’nde8 Mart Cuma günü faaliyete geçecek olan Meme Kliniğinin Gaziantep için önemli bir adım olduğunu ifade eden  Op. Dr. Anıl ÖZMUTLU, kliniğin hem kanser olabilecek hem de kanser olmayan meme hastalıklarında takip noktasında kritik öneme sahip olduğunu açıklayarak, tüm kadınlarımızı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ücretsiz mamografi ve meme ultrasonu için hastanemize bekliyorum” dedi.

“Her yıl yaklaşık 2 milyon kadına meme kanseri teşhisi konuyor”

Dünyada her yıl yaklaşık iki milyon kadına meme kanseri teşhisi konulmaktadır. Türkiye’de de meme kanseri, her yıl 20 bin kadının yaşamını etkileyen kanserlerinden biridir. Kadınlarda görülen kanserlerin %25’ini, tüm kanserlerin de %12’sini oluşturan meme kanseri, günümüzde artık 30’lu yaşlarda da sıkça ortaya çıkmaktadır.

"Meme Kliniği, meme hastalıkları takibinde kritik öneme sahip"

Meme Kliniğinin, meme hastalıkları takibinde kritik öneme sahip olduğunu ifade eden ÖZMUTLU, "Meme Kliniği gerekliliği hem kanser olabilecek hem de kanser olmayan meme hastalıklarında takip noktasında kritik öneme sahiptir. Meme ile ilgili hastalıkların bir klinikte, düzenli ve bu konuda deneyimli kişiler tarafından takip edilmesi önemli bir sağlık problemini çözecektir ” dedi.

Özel Deva Hastanesi Meme Kliniği, memenin iyi huylu hastalıklarının yanında meme kanserinin tedavisinde de hastalarına dünya standartlarında tedavi olanaklarına sahiptir.

BÜLTEN