Gaziantep Sağlıkçılar Meclisi adına ortak açıklamayı yapan Gaziantep - Kilis Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mecit Nehir, 'Sağlık sistemi neresinden tutsanız elinizde kalır duruma gelmiştir' dedi. Aile hekimliği ödeme ve sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesini talep eden Nehir, 'Aile hekimliği ödeme ve sözleşme yönetmeliğini geri çekin. Bilinsin ki bu yönetmelik dahil, TTB'nin on acil talebi dahil, hastanelerde polikliniklerde ameliyathanelerde ter döken meslektaşlarımızın gerçek emek değeri verilene kadar, üniversitelerde eğitim gören gerek öğrenci ve gerek asistan kardeşlerimiz bilimsel nitelikli ve evrensel ölçütlere uygun eğitim hakkı kazanana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Susmayacağız. Emek bizim söz bizim sağlık hepimizin' dedi.

AİLE HEKİMLERİ, 'CEZA YÖNETMELİĞİ'NE KARŞI BİR KEZ DAHA İŞ BIRAKTI

Aile hekimleri, 'ceza yönetmeliği'ne karşı bir kez daha iş bıraktı. Aile hekimleri, 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin geri çekilmesi ve tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özlük haklarında iyileştirme yapılması talebiyle 30 Haziran-1 Temmuz'da iş bırakma eylemi yaptı.

GAZİANTEP SAĞLIKÇILAR MECLİSİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Aile hekimleri, 'ceza yönetmeliği' olarak adlandırdıkları 'Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesinin yıl dönümünde iş bırakma eylemi yaptı. 2 gün boyunca iş bırakacağı eylem nedeniyle Gaziantep - Kilis Tabip Odası, Gaziantep Aile Hekimliği Derneği, Genel Sağlık İş, Hekimsen, SES, Hekim Birliği ve Birlik Dayanışma Sendikası'ndan oluşan Gaziantep Sağlıkçılar Meclisi, basın açıklaması yaptı.

SAĞLIK SİSTEMİ NERESİNDEN TUTSANIZ ELİNİZDE KALIR DURUMA GELMİŞTİR

Gaziantep Sağlıkçılar Meclisi adına ortak açıklamayı yapan Gaziantep - Kilis Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mecit Nehir, 'Ülkemizde uzun yıllardan beri uygulanagelen Sağlıkta Dönüşüm Programı şu an geldiğimiz noktada ne halkın sağlık hakkını koruyabilmiş ne sağlık camiasını mutlu etmiş ne de tıp eğitiminde nitelik, değer ve moral kaybını önleyebilmiştir. Sağlık sistemi neresinden tutsanız elinizde kalır duruma gelmiştir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının tükeniyoruz yönetemiyorsunuz isyanını duymadınız. TTB'nin, AHEF'in ve alandaki bir çok sendikanın uyarılarını, uyarı eylemlerini görmediniz. Hazırladıkları yasa tasarılarını okumadınız. Daha iyisini getirmek üzere geri çektiğiniz özlük haklarında iyileştirme yasa tasarısını aradan 7 ay geçtikten sonra rakamları üçte bire indirerek, malpraktis yasasını bir kurula havale ederek, şiddet tasarısını da kadükleştirerek çıkardınız' dedi.

HAYATINI GARANTİ ALTINA ALDIĞIMIZ HEKİMLERE İHTİYACI VAR

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çeken Nehir, 'Daha dün ve önceki gün Diyarbakır'da, Şanlıurfa'da ve Gaziantep'te hekime şiddet vakaları yaşandı ve nedense artık şaşırmadığımız gibi hiçbir saldırgan tutuklanmadı, herhangi bir yaptırıma uğratılmadı. Dünyada eşi benzeri yok dedikleri şiddet yasasının sahadaki karşılığı bu kadardır, bunu herkes görmelidir. Bu ülkenin neoliberal esintilerle küresel aktörler IMF'nin Dünya Bankası'nın tavsiyeleri ve uluslararası sermayenin kar iştahıyla oluşturulan hasta garantili şirket şehir hastanelerine değil, hayatını garanti altına aldığımız hekimlere ihtiyacı vardır.' dedi.

AİLE HEKİMLİĞİ ÖDEME VE SÖZLEŞME YÖNETMELİĞİNİ GERİ ÇEKİN

Aile hekimliği ödeme ve sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesini talep eden Nehir, 'Bizler koruyucu sağlık hizmetleri öncelikli olmalıdır diye seslendikçe karşımıza işte tam bir yıl önce 30 Haziran 2021 de ceza yönetmeliği çıkardılar. Bizler iş bırakıyoruz; Çünkü illerde sözleşme fesih komisyonları kuruluyor, Çünkü 42 farklı madde ile cezalandırılma tehdidi altındayız, Çünkü, hak edişlerimiz gün gün eriyor yoksulluk sınırının altında yaşıyoruz, Çünkü düşünce özgürlüğünü hedef alan bir yönetmeliğimiz var, Çünkü şiddete uğruyoruz. Çünkü koruyucu sağlık hizmetlerine ayrılan bütçe payı her yıl daraltılıyor.

Bir söz vardır "bilim ve sanat hürmet görmediği toprakları terk eder" evet ne yazık ki meslektaşlarımız yurtdışına gidiyor. Son olarak diyoruz ki, Aile hekimliği ödeme ve sözleşme yönetmeliğini geri çekin. Bilinsin ki bu yönetmelik dahil, TTB'nin on acil talebi dahil, hastanelerde polikliniklerde ameliyathanelerde ter döken meslektaşlarımızın gerçek emek değeri verilene kadar, üniversitelerde eğitim gören gerek öğrenci ve gerek asistan kardeşlerimiz bilimsel nitelikli ve evrensel ölçütlere uygun eğitim hakkı kazanana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Susmayacağız. Emek bizim söz bizim sağlık hepimizin' diye konuştu. BAHRİ UÇAR