Açılış töreninde konuşan Onurlu, müzisyen ve sanatçıların haklarını sonuna kadar koruyacaklarını belirtti. 1774 Sayılı Kanun ile sanatçılara MÜZSAN kimliğini bildirme zorunluluğunun getirildiğini hatırlatan Onurlu, MÜZSAN kimliğinin sanatçı için çalışma izin belgesi yerine geçtiğini belirtti.

SANATÇILARIN HAKLARINI KORUYACAĞIZ

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu'nun (MÜZSAN) Kırıkkale şubesi, MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu'nun katılımıyla açıldı. Açılış töreninde konuşan Onurlu, müzisyen ve sanatçıların haklarını sonuna kadar koruyacaklarını belirtti. 1774 Sayılı Kanun ile sanatçılara MÜZSAN kimliğini bildirme zorunluluğunun getirildiğini hatırlatan Onurlu, MÜZSAN kimliğinin sanatçı için çalışma izin belgesi yerine geçtiğini belirtti.

MÜZSAN KIRIKKALE ŞUBESİ AÇILDI

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu'nun (MÜZSAN) Kırıkkale şubesi açıldı. MÜZSAN Kırıkkale şubesinin açılışına; MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu, MÜZSAN Genel Başkan Yardımcısı ve Adıyaman İl Başkanı Halil Tanyıldız, Kırıkkale İl Başkanı Adnan Saçar, Ankara İl Başkanı Mehmet Çalışkan, Kastamonu İl Başkanı Turgay Özçelik ile çok sayıda müzisyen ve sanatçı katıldı.

MÜZİSYEN VE SANATÇILARIN HAKLARINI SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ

Çok sayıda müzisyen ve sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu'nun (MÜZSAN) Kırıkkale Şubesi’nin açılışında konuşan MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu, müzisyen ve sanatçıların haklarını sonuna kadar koruyacaklarını belirtti. 1774 Sayılı Kanun ile sanatçılara MÜZSAN kimliğini bildirme zorunluluğunun getirildiğini hatırlatan Onurlu, MÜZSAN kimliğinin sanatçı için çalışma izin belgesi yerine geçtiğini belirtti.

KAYIT DIŞI ÇALIŞMAYIN GELECEĞİNİZ İÇİN SOSYAL GÜVENCENİZİ YAPIN

“Kayıt dışı çalışmayın geleceğiniz için sosyal güvencenizi yapın” çağrısında bulunan Onurlu, Federasyona kayıt yaptırıp üye kimliğini alan sanatçının sigortasının hemen başladığını belirterek, “Federasyona üye olanlara yurt dışına program için gidiş-dönüş kolaylıkları da sağlanıyor. Sanatçıya, çalıştıkları mekânlarda MÜZSAN kimliğini bildirme zorunluluğu da getirildi. Sanatçı kimliği olmayanlar mesleklerini hiçbir yerde icra edemeyecek” dedi.

BAHRİ UÇAR