Yem fiyatlarının sürekli artmasından şikayetçi olan birlik besiciler, bu yıl kurban kesim sayısının düşeceğini belirtti. Kurban piyasasının durgun olduğunu söyleyen Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, 'Kurbanlık fiyatları alıcılara yüksek geliyor, ancak üreticinin maliyetleri çok yükseldi. Yem fiyatları zaten sürekli artıyor ve üreticinin belini büküyor. Dolaysıyla şuan hem üretici için alan tüketici için sıkıntılı bir süreç. Ne üretici memnun ne tüketici memnun' dedi.

SATICI DA ALICI DA ŞİKAYETÇİ

Kurban Bayramına sayılı günler kalırken pazarlar kuruldu, kurbanlıklar satışa çıkarıldı ancak besiciler girdi masraflarından alıcılar ise kurban fiyatlarından şikayetçi. Et fiyatlarındaki artış ve vatandaşların alım gücünün düşmesi kurbanlık satışlarını olumsuz etkilerken ekonomik sorunlar nedeniyle vatandaşlar kurbanlıklara çok ilgi gösteremiyor. Yem fiyatlarının sürekli artmasından şikayetçi olan birlik besiciler, bu yıl kurban kesim sayısının düşeceğini belirtti. Kurban piyasasının durgun olduğunu söyleyen Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, 'Kurbanlık fiyatları alıcılara yüksek geliyor, ancak üreticinin maliyetleri çok yükseldi. Yem fiyatları zaten sürekli artıyor ve üreticinin belini büküyor. Dolaysıyla şuan hem üretici için alan tüketici için sıkıntılı bir süreç. Ne üretici memnun ne tüketici memnun' dedi.

KURBANLIK SATIŞLARI DURGUN

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık durumu ve fiyatlar hakkında açıklamalarda bulunan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, Kurban piyasasının durgun olduğunu söyledi.

ALIM GÜCÜNÜN DÜŞMESİ KURBANLIK SATIŞLARINI ETKİLEYECEK

Besicilerin girdi masraflarından alıcıların ise kurban fiyatlarından şikayetçi olduğunu belirten Türkman, 'Kurbanlık satışları başladı. İnsanlar daha önce aldığı yerden kurbanlık ayırtıyor ancak insanların alım gücünün düşmesi nedeniyle kurbanlık satışları biraz ağır gidiyor. Alım gücünün düşmesi kurbanlık satışlarını etki edecek. Kurbanlık satışlarını ne kadar düşeceği bayramda daha net ortaya çıkar ama şuan hem üretici için alan tüketici için sıkıntılı bir süreç' dedi.

NE ÜRETİCİ MEMNUN NE TÜKETİCİ

Girdi maliyetlerindeki artışa dikkat çeken Türkman, 'Kurbanlık fiyatları alıcılara yüksek geliyor, ancak üreticinin maliyetleri çok yükseldi. Yem fiyatları zaten sürekli artıyor ve üreticinin belini büküyor. Dolaysıyla şuan hem üretici için alan tüketici için sıkıntılı bir süreç. Ne üretici memnun ne tüketici memnun.

ARTAN YEM FİYATLARI DİKKATE ALINARAK KURBANLIK FİYATLARI BELİRLENDİ

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Gaziantep İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Gaziantep İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak 2022 yılı küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarını açıkladıklarını anımsatan Türkman, artan yem fiyatları dikkate alınarak kurbanlık fiyatlarını belirlediklerini söyledi.

2022 YILI KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Gaziantep İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Gaziantep İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından açıklanan 2022 yılı küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları şöyle;

'Dana kilogram fiyatı 65 lira, düve kilogram fiyatı 60 lira, erkek toklu kilogram fiyatı 70 lira, Akkaraman, Morkaraman kilogram fiyatı 67 lira, erkek Cebiş 65 lira, dişi Kızılkoyun kilogram fiyatı 50 lira.'

GAZİANTEP'TE YETERLİ MİKTARDA KURBANLIK VAR

Gaziantep'te yeterli miktarda kurbanlık bulunduğunu belirten Türkman, 'Üreticinin elinde kurbanlık kalma durumu var. Ancak bayramda sonra canlı hayvan ihracatı açılacak. Bayramdan sonra canlı hayvan ihracatı açılırsa üreticinin elinde kalan hayvanlar ihracata gidecek inşallah' diye konuştu. BAHRİ UÇAR