Seçkin Kolejinde öğrenciler ve öğretmenler, Dünya Pi Günü'nü birçok zümreyle iş birliği yaparak çeşitli etkinliklerle kutladı. Türkçe zümresi iş birliği ile öğrencilerle pi π     simgeli kitap ayıraçları, sanat zümresi ortak çalışmasıyla pi  π sembolü kullanılarak resim çalışmaları, aynı zamanda beyaz tişörtlerin üzerine pi π   sembolü ile tişört boyama çalışması gerçekleştirdiler. Beden eğitimi zümresinin katkılarıyla havuzda ve basketbol sahasında öğrenciler drama tekniği ile pi π   simgesi oluşturdular. Öğrenciler pi sayısı ile ilgili panolar hazırladı ve müzik zümresi iş birliğinde pi konulu şarkılar söylediler.

Özel Seçkin Koleji velileri iş birliği ile Dünya Pi gününe özel “Pi Günü Kermesi” düzenlendi. Pi  π   sembolü bütün kermes ürünlerinde kullanılarak farkındalık yaratıldı.

Özel Seçkin Koleji Genel Müdürü Uğur Çekici, Pi günü ile ilgili yaptığı açıklamada, dünyada 1988 yılından itibaren Türkiye'de de 2007'den bu yana kutlanan Dünya Pi Günü'nde, öğrencilere matematiği sevdirmek ve matematiğin korkulacak bir ders olmadığına dikkat çekmek için çok sayıda etkinlikler hazırladıklarını belirtti. Bu kapsamda öğrencilerinin afişler hazırladıklarını ve sergi açtıklarını ve yapılan bütün çalışmalarda aktif rol oynadıklarını ifade eden Çekici, bu günün matematik sevgisi adına unutulmaz bir gün olduğunu dile getirdi.

BÜLTEN