Yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendiren İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, milletin iradesine herkesin saygı duyması gerektiğini ifade etti. Gaziantep'in Şehitkamil İlçesine bağlı Köksalan köyünde seçim tartışması nedeniyle meydana gelen olayda 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili üzüntülerini de dile getiren Başkan Çeliktürk, gelecek seçimlerde bu tür olayların yaşanmaması için herkesi sağduyulu davranmaya çağırdı.

Seçimlerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında bulunduğunu vurgulayan İMO Başkanı Çeliktürk, "Pazar günü yaptığımız seçimlerde millet iradesi sandığa yansımıştır. Demokrasinin güzelliği de buradadır. Millet iradesinin üzerinde hiçbir irade yoktur. Herkesin de bu iradeye saygı duyması gerekmektedir. Yeni seçilen tüm belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza hayırlı olsun dileklerimi iletiyor ve başarılar diliyorum" dedi.

Türkiye'nin 4,5 yıl gibi uzun bir süre seçime gitmeyecek olmasının önemli bir avantaj olduğuna da dikkat çeken İMO Şube Başkanı Çeliktürk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Seçimler geride kaldı. Şimdi ülke olarak yapmamız gereken yerel seçimlerle ilgili tartışmaları geride bırakarak, asıl gündemimiz olan ekonomiye hızlı bir şekilde odaklanmamız gerekmektedir. Özellikle yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın artırılması, Ar-Ge, İnovasyon, Endüstri 4.0 gibi kavramlara odaklanılması,  iç piyasanın canlandırılması ve piyasalara güvenin yeniden kazandırılması açısından hükümetimiz gerekli adımları zaman geçirmeden atmalıdır. Önümüzdeki 4,5 yıl içerisinde bir olağan genel seçim görünmemektedir. Bu durum ülkemiz için büyük şanstır. Gerek hükümet, gerekse de yerel yönetimler koordineli bir şekilde ülke ekonomisini güçlendirmek için çaba göstermelidir. Artık yatırım, üretim, istihdam ve ihracat gibi konular yani ekonomi ülke gündeminin ilk sırasına yerleşmelidir."

BÜLTEN