Vali Gül burada velilere yaptığı konuşmada tüm öğrencileri kendi evlatları olarak gördüklerini kaydetti.Şehitkâmil ilçesindeki Hacı Kemal Kadoğlu ve Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi öğretmenleri ve velileri ile bir araya gelen Vali Gül, Gaziantep’te tıpkı sanayi ve ticarette olduğu gibi eğitimde de ilk on il arasına girmek için yapılması gereken ne varsa belediyelerle işbirliği içerisinde yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini söyledi.

 

Gaziantep’te son yıllarda çok sayıda derslik ve okul yapıldığını aktaran Vali Gül; “Şu an inşaatı devam eden yaklaşık bir buçuk milyar liralık 4 bin derslik var. Eski parayla bir buçuk katrilyon liralık eğitim tesis inşaatımız devam ediyor.  Bunlar bittiğinde üzerine de biraz ilave yaptığımızda bütün okullarımız tekli eğitime geçmiş olacak.  Fiziki eksiklikleri tamamlamak yetmiyor, bunun yanında da öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin motivasyona ihtiyacı var onun için buradayız. Okul spor kulüpleri, müzik sınıfları, beceri atölyeleri bunun için kuruldu. Bu okul spor kulüpleri kurulduğunda hem ilçe belediyelerimiz hem büyükşehir belediyemiz okul spor kulüplerinin bütün ihtiyaçlarını karşılamayı yazılı olarak taahhüt etti. Bizler sizin en kıymetlileriniz evlatlarınıza sizin verdiğiniz değer kadar değer veriyoruz, sizin evlatlarınızı bizler de kendi evladımız olarak görüyor, onların iyi yetişmesi için maddi manevi ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Okul ziyaretleri kapsamında okullarda incelemelerde de bulunarak öğrencilerle sohbet eden Vali Gül, katılımları ve ilgileri için velilere ve öğretmenlere teşekkür etti.

BÜLTEN