E-posta, Facebook'un Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'daki halkla ilişkiler personeline yönelikti ancak yanlışlıkla 8 Nisan'da Belçika'nın Data News gazetesine gönderildi.

Sosyal medya şirketi, yalnızca güvenlik sorununa odaklanmak yerine, sorunu 'normalleştirmek' için gelecekteki sızıntıları bir 'sektör sorunu' olarak göstermeyi planlıyor.

106 ülkeden kullanıcıların verilerini içeren sızıntı, 2019'da meydana geldi.Bir bilgisayar korsanı forumuna gönderilmeden önce, veritabanı muhtemelen bu bilgilerden yararlanan çeşitli siber suçlular tarafından özel olarak satıldı.

Verileri kamuya sızdırılan kullanıcılar arasında Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg ile platformun kurucu ortakları Chris Hughes ve Dustin Moskovitz vardı.

Yazışma sızıntısına yanıt olarak, bir Facebook şirketi sözcüsü MailOnline'a şunları söyledi: "Kullanıcıları veri çalma konusunda eğitmeye devam etmeye kararlıyız.

"İnsanların endişelerini anlıyoruz, bu yüzden iznimiz olmadan Facebook'tan bilgi almayı zorlaştırmak ve bu tip olayların arkasındaki insanların peşine düşmek için sistemlerimizi güçlendirmeye devam ediyoruz."

"Bu nedenle, bu mücadele için önemli kaynaklar ayırıyoruz. Bu zorluğun hep bir adım önünde olabilmemiz için yeteneklerimizi geliştirmeye devam edeceğiz."

Data News tarafından yayınlanan iç yazışma, Facebook'un gelecekte benzer ihlallerle başa çıkmak için amaçlanan halkla ilişkiler stratejisini ortaya koyuyor.