Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, en önemli projelerinden birisi olan ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Mehmet Tahmazoğlu 111.111’inci ‘Hoş Geldin Bebek’ ziyaretini yeni doğan Ali Asaf isimli bebeklerinin mutluluğunu yaşayan Leyla ve Mehmet Solak çiftine gerçekleştirdi. Ziyarete AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke ve meclis üyeleri de katıldı.

2011 YILINDA BAŞLAYAN PROJE BAŞARI İLE SÜRÜYOR

Şahinbey Belediyesi Hoş Geldin Bebek ekibi 2011 yılı içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü ile imzalanan protokol sonrasında Şahinbey ilçesi sınırları içerisinde doğan tüm bebekleri ziyaret ediyor. İçerisinde hemşirelerin de bulunduğu 3 ekiple ziyaretler gerçekleştirilirken, günlük ortalama 80 bebek ve ailesi ziyaret ediliyor. Ziyaretlerde; anne sütünün önemi ve devamlılığı, topuk kanının alınması, bebeğin aşıları, bebek bakımı, loğusalık konularında bilgiler veriliyor. Ziyaret edilen evlere bebek battaniyesi, ateş ölçer ve anne çantası hediye ediliyor. Şahinbey Belediyesi, bu güne kadar ilçe sınırları içinde dünyaya gelen 111.111’inci bebeğe ‘hoş geldin’ diyerek anne-babaların mutluluğuna ortak oldu.

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN ‘HOŞ GELDİN BEBEK’  

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Beydilli Mahallesi’nde ikamet eden Leyla ve Mehmet Solak çiftini ziyeret ederek Ali Asaf isimli bebeğe ‘hoş geldin’ deyip, anne ve babasını da tebrik etti.

Ziyarette açıklamada bulunan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, şunları söyledi: "Öncelikle yeni doğan Ali Asaf bebeğimize hayırlı, uzun ömür diliyorum. Şahinbey Belediyesi olarak 2009 yılında göreve başladığımızda Evlilik Okulu ve Hoş Geldin Bebek Projelerini başlatmıştık. Her iki projemizde başarıyla devam ediyor.

Hoş Geldin Bebek Proje’sinin öncelikli amacı bebek ölümlerini azaltarak, sağlıklı bir nesil yetişmesini sağlamak. Bu projemizi sağlık müdürlüğümüz ile bilikte iş birliği içerisinde yürütüyoruz. Hoş Geldin Bebek Projemiz kapsamında 3 ekibimiz her gün yeni doğan bebekleri evlerinde ziyaret ediyorlar.

Bebeklerin sağlıklı yetişmesi için bebeklerin aşısı, anne sütünün önemi, bebek bakımında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılarak anne bilgilendiriliyor. Bunun dışında Şahinbey Belediyesi olarak annelerimize ateş ölçer, bebek bakım rehberi, çanta ve battaniye hediye ediyoruz. Hoş geldin Bebek Projesi kapsamında bugün 111.111’inci bebeği ziyaret ediyoruz. Anne ve babayı tebrik ediyorum. Sağlıklı nesillerin yetişmesi adına projemizi devam ettireceğiz.  Yeni doğan Ali Asaf bebeğe sağlıklı sıhhatli ömürler diliyorum” dedi

BAŞKANIMIZIN ZİYARETİ BİZLERİ MUTLU ETTİ

Başkan Mehmet Tahamzoğlu’nun ziyaretinden memnun olduklarını dile getiren anne Leyla Solak yaşadığı duyguyu şu sözlerle aktardı: "Ali Asaf bizim ikinci bebeğimiz. Çocuğumuza asker olan amcasının ismini verdik. Başkanımızın ziyareti bizleri oldukça mutlu etti. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

BÜLTEN