Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Gaziantep gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriyeliler meselesi, ulaşım sorunu, eğitim, spor, emniyet sorunları gibi pek çok konuda açıklamalarda bulunan Atay, FETÖ operasyonlarına dikkat çekerek, “Gaziantep’te FETÖ’den dolayı büyük bir operasyon oldu. Tamamıyla bitmedi, bunu Gaziantep biliyor. Bazılarına hiç dokunulmadı, bazıları tabiri caizse ezildi. Maaşını Bank Asya’dan alan veya Kimse Yok Mu derneğine 50 TL bağışlayan biri cezaevine gidiyor, bunların 5-10 katını yapan dışarıda geziyor. Gözümüzün önünde oluyor. FETÖ ile kimin ilintisi varsa dibine kadar hesabı sorulsun. 2015 Temmuz akşamına kadar cemaatçi olup, o gece bayrak sallamakla olmaz. Bu memleketin tek FETÖ’cüsü Cahit Nakıboğlu mu? Cahit Nakıboğlu’nun yanında toplantılara katılanlar, umre organizasyonuna katılanlar, para toplayanlar nerede? Şuan bir şey söylemiyorsak adalete olan inancımızdandır” dedi.

Af konusuna ilişkin de konuşan Atay, “Genel başkanımız bu konuda açıklama yaptı. Ekim ayı açılır açılmaz af konusu gündeme getireceğiz. Bunun genel hattını çizecek olan genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu konuda daha hukukçular çalışıyor. Bir gerçek vardır: terör suçlularına af verilmeyecek. Bunu zaten genel başkanımız söyledi. Cinsel istismar suçu işleyenlere af verilmeyecek. Bunu da söyledik. Bunu sündürmeye ve uzatmaya gerek yok” dedi.

Atay: Yerel seçimlerde Cumhur İttifakının devam edilmesi gerekliliktir.

YEREL SEÇİMLERDE CUMHUR İTTİFAKIN DEVAM ETMESİ GEREKLİLİKTİR

EKİM AYINDA ‘AF KANUNU’ MECLİSTE OLACAKTIR BU MHP’NİN SÖZÜDÜR

SURİYELİ GÖÇMENİ KALDIRACAK TAKATIMIZ KALMADI

SURİYELİLERİN GERİ DÖNMESİYLE EĞİTİM SORUNUNDA KISMEN RAHATLAYACAĞIZ

SAĞLIK KONUSUNDA EKONOMİ OLMAZ

GAZİANTEPSPOR’A SAHİP ÇIKMALIYIZ

GAZİANTEP’TE SPOR ALANI İHTİYACIMIZ VAR

GAZİANTEP’TEKİ POLİS GÜCÜNÜN EKSİKLİĞİ BİRAN ÖNCE GİDERİLMELİ

GAZİANTEP HAVAALANINA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR

FAHİŞ FİYATLARLA OKUL KIYAFETİ SATIP VELİLERİ BİR YERE MECBUR ETMESİNLER

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN ADI BULVARA VERİLECEK

Gaziantep’te yaşayan Suriyelilerle ilgili de konuşan Atay, “Gaziantep çok yoğun göç alan bir kent. Gazişehrimiz çok yoğun göç alıyor. Artık bu göçü kaldıramayacak duruma geldik. İdlib’de yeni bir savaş söz konusu. Amerika ve PKK yanlıları bir yandan kuşatmış, bir yandan Rusya ve Esad vuruyor. Oraya sıkışmış yaklaşık 2 milyon insan. Bunların bir kısmının yeni bir göç dalgasıyla Türkiye’ye geleceği söyleniyor. Göç dalgasının ilk durağı da Antakya, Kilis, Gaziantep ve Urfa. Türkiye’de hiçbir şehir bizim kadar çekmedi. Suriyeli kardeşlerimize diyecek bir şeyimiz yok. Ama parklarda aylak aylak gezen ve nargile içen, hiçbir iş imkanı bulmayan, devletin verdiği imkânlarla geçimini sağlayanlar bizi rahatsız ediyor” diye konuştu.

BAHRİ UÇAR