Merkez Şahinbey ilçesine kırsal Sarısalkım Mahallesi'nde dün tekne malzemeleri ile dolu olan depoda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıkmıştı. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 8 saat süren yoğun müdahalesi sonucunda kontrol altına alınarak söndürüldü.

İtfaiyenin 120 kişilik ekiple müdahale ettiği yangını söndürebilmek için yaklaşık bin 500 ton su ve 5 tonda köpük kullanıldı. Ekiplerin yaklaşık 8 saatlik müdahalesi sonucu kontrol altına alınan yangında depo tamamen küle dönerken içinde bulunan malzemeler ise kullanılamaz hale geldi.

Ekipler yangına daha rahat müdahale edebilmek için ise deponun çevresinde bulunan istinat duvarını yıktı. Deponun çevre duvarlarının yıkılması üzerine sönen malzemelerin tekrardan alev almaması için üzerlerine iş makineleri ile kum ve toprak döküldü.

Tamamen kontrol altına alınan yangın sonrası oluşan hasar ise gün yüzüne çıktı. Söndürülen bölgede tekrar bir yangın yaşanması ihtimaline karşı itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları bugünde sürüyor. Soğutma çalışmalarıyla birlikte depodan yükselen dumanlarda azalma yaşandı.

Jandarma yangın alanında patlama yaşanması ihtimalinden dolayı depoya kimseyi yaklaştırmazken deponun bulunduğu güzergah ise tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı.

İtfaiye ekiplerinin 54 araç ve 123 personel ile müdahale ettiği yangında deponun bitişindeki bazı evler de hasar gördü.

Dün siyah dumanların kenti kapladığı yangını itfaiye ekipleri yaklaşık 17 saattir su, köpük ve kum ile yanan maddeleri soğutmaya çalışıyor.

Yangının çıkış sebebi itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından hazırlanacak rapor doğrultusunda ortaya çıkacağı belirtildi.