Özellikle kültür turlarında ciddi anlamda hareketlilik yaşandığını belirten TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, '2021 yılının 2. ve 3'üncü çeyreğinde ciddi bir hareketlilik yaşadık. 29 Ekim haftasında Gaziantep'te boş oda bulamadık. Özellikle kültür turlarında ciddi anlamda toparlanma oldu' dedi. Pandeminin sektöre etkisinin yavaş yavaş azalmaya başladığını belirten Kılınç, '2022 yılının 2'nci çeyreğinden sonra ciddi anlamda hareketlilik bekliyoruz' dedi.

KÜLTÜR TURLARINDA CİDDİ HAREKETLİLİK YAŞANDI

Gaziantep'te kültür turlarında ciddi anlamda hareketlilik yaşandığını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, 'Yaz döneminin ardından kış sezonuna girdik. Bölgemizde gastronomi turu ön plana çıktı ve bu dönemde satışlarımız arttı. Oteller ful doldu. 29 Ekim haftasında Gaziantep'te boş oda bulamadık. Özellikle kültür turlarında ciddi anlamda toparlanma oldu. Pandeminin sektörünün etkisi yavaş yavaş azalmaya başladı. 2022 yılının 2'nci çeyreğinden sonra ciddi anlamda hareketlilik bekliyoruz' dedi.

ERKEN REZERVASYON DÖNEMİ BAŞLADI

2022 yılı için şimdiden rezervasyonlar almaya başladıklarını belirten Kılınç, '2021 yılının 2. ve 3. çeyreğinde ciddi bir artış sağladık. Bu sektöre bir nefes aldırdı. 2022 yılının başında güzel işler bekliyoruz. Erken rezervasyon dönemi başladı. Şimdiden rezervasyonlar almaya başladık. Hem uçak, hem otel, hem organizasyon rezervasyonlarını almaya başladık. Vatandaşlarımız kıyı bölgeler için şimdiden rezervasyonlarını yapabilirler. Kampanyalar başladı. Bunun için ciddi bir artış olacağını bekliyoruz' dedi.

92 BİN 937 KİŞİ GAZİANTEP'E GİRİŞ YAPTI

Kentte gelen turist sayısının ciddi anlamda arttığını belirten Kılınç, '2020 yılında 67 bin 540 kişi Gaziantep'e sınır kapılarından giriş yaparken, 2021 yılının ekim ayında ise 92 bin 937 kişi giriş yaptı. Yani yüzde 30 gibi bir artış oldu. 2022 yılında bunu ikiye katlayacağımızı düşünüyoruz' dedi. Zeugma müzesini de 2021 yılında 194 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Kılınç, '2020 yılında Zeugma müzesini 97 bin 800 kişi ziyaret etti, 2021 yılında bu sayı 194 bine çıktı. 2020 yılına göre ciddi bir artış yasandı' dedi.

SEYAHAT ACENTALARI KANUNU GÜNCELLENMESİNİ İSTİYORUZ

Bölge turizminin ve acentalarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Kılınç, Covid-19 salgınının seyahat acentelerini çok kötü etkilediğini, buna rağmen gerekli desteği göremediklerini belirterek, 'Sektördeki sorunlar pandemi başladığından beri devam etmekte. Pandemi sürecinde bir destek alamadık. Bunu defalarca başvuru yaptık ama bir türlü bize destek vermediler. Şuan odaklandığımız sıkıntı bakanlıkta olan Seyahat Acentaları Kanunu. O yasanın güncellenmesini istiyoruz. Yasa çıktığında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte denetleme yapabileceğiz. İl kültür ve turizm müdürlüğünde personel olmayınca denetimler aksıyor. Bunun yanı sıra acentelerin devirleri şuan çok kolay. Yani kurduğun fiyatının yarı fiyatına devrediliyor. Biz bunun daha değerlenmesini istiyoruz. Her vatandaşın acente açmasını istemiyoruz. Bu işten anlayan insanların bu sektöre girmesini istiyoruz. Çünkü işi bilmeyenler, hizmet verdiği insanları mağdur ediyor. Biz mesleğini kalitesinin yükselmesini istiyoruz' diye konuştu.

BAHRİ UÇAR