Okul bahçesinde düzenlenen açılış törenine, Vali Vekili Bülent Uygur,Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Kılıçparlar,Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, Türk Kadınlar Birliği Gaziantep Şube Başkanı Emine Güler Özbay, Türk Kadınlar Birliği üyeleri, protokol, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yapılan törende konuşan Vali Vekili Bülent Uygur: '100.Yılda 100 Hayırsever proje kampanyasına Gaziantep 135 hayırsever, kişi, kuruluş ve dernek ile karşılık verdi,

Bugün için Gaziantep'te eğitime ihtiyacı olup da ulaşamayan hiçbir çocuğumuz kalmadı.

Taşımalı eğitim sistemi ile binlerce çocuğumuzu ortaokul ve lise olmak üzere sabah evlerinden alıyoruz.Okullarına götürüyoruz.Öğlen sıcak yemeklerini ikram ederek akşam ailelerine teslim ediyoruz.

Ben ilkokulu Erzurum'un dağ köyünde birleştirilmiş bir sınıfta okudum.Ama bugün Türkiye'de öğrencilerimize yetecek kadar okullarımız var.Günümüzde ise çağdaş,aydın bir eğitim ordumuz var. Türk Kadınlar Birliğinin desteğiyle, çabalarıyla katkı sağlayan emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk 'İlim talep etmek, kadın erkek herkese farz-ı ayndır.' sözüyle ilimize böyle bir okul kazandıran Türk kadınlar Birliği Genel Başkanına, Gaziantep Şube Başkanına ve burada bulunan tüm misafirlere, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Türk kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci ise: 'Bu ülkenin ihtiyacı olan bir eğitim yuvasının Gaziantep'e kazandırılması bizler için çok önemli. 2,5 yıl önce bu okulun temelini attığımızda Sayın Vali Davut Gül, Gaziantep'te 7 bin dersliğe ihtiyaç olduğundan bahsetmişti. Şimdi anlaşılıyor ki Türk Kadınlar Birliği'nin yaptığı ve sizlerin büyük desteği ile hayata geçirdiği bu okulun önemi değeri kat mı kat artıyor.

Bizlerin ilim, irfan yuvalarına ihtiyacımız var. Atatürk'ün ışığında yetişecek gençlerimize, çocuklara, yarınlara sahip çıkacak herkese ihtiyacımız var. Türk Kadınlar Birliği'nin örnek olarak başlattığı bu okulda, yurdun dört bir yanına tüm şubelerimizde hatta KKTC'ndeki şubelerimize örnek olacak ihtiyaç olan bütün dersliklerin yapımını gerçekleştirmeye söz veriyoruz.

Eğer aydınlık yarınları bu çocuklara emanet edeceksek onların geleceği için güç birliğine, birlikte hareket etmeyeve en önemlisi yaptığımız faaliyetlerle dosta düşmana örnek olmaya ihtiyacımız var. Bugün buradaeğitime destek mücadelemizde bizlere destek olan ekibimizebizlerin arkasında duran değerli Gazianteplilere çok teşekkür ediyorum. Türk kadınlar Birliği adına hayırlı uğurlu olsun.'dedi

Gaziantep Şube Başkanı Emine Güler Özbay konuşmasında: 'Bugün gazi şehrimiz bir okul daha kazandı. Bu durumdan Türk Kadınlar Birliği olarak çok mutlu ve gururluyuz. Her okul bilim yolunda atılmış bir adımdır. Her bir okul bir kıvılcım saçar ve kıvılcımlar saçıldıkça eğitim gelişir. Sözlerime Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüyle sonlandırmak istiyorum. Hayatta enhakiki mürşit ilimdir.'dedi

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek Türk Kadınlar Birliği İlkokulu'nun açılışıgerçekleştirildi. Akabinde protokol üyeleri tarafından okulun kütüphanesi ve sınıflar gezildi.