Geçtiğimiz gün hayvan yetiştiricileri Gaziantep'te İpek Yolunu trafiğe kapatarak açıklanan fiyatları protesto etmişti. Yapılan protestoların ardından açıklamalarda bulunan Türkman, yapılan indirimlerin üretici için herhangi bir yararının olmadığını dile getirdi.

Sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak açıklama yapan Türkman, ete yapılan yüzde 25'lik indirimin üreticiyi desteklemediğini söyleyerek, önümüzdeki süreçte herhangi bir şekilde üretici desteklenmezse iflasın kaçınılmaz olacağının da altını çizdi.

Özellikle son dönemde yem fiyatlarına gelen zamlardan dolayı büyük problemler yaşayan hayvan üreticilerinin sorunlarının göz ardı edildiğini vurgulayan Türkman, bu sorunlara çözüm bulunmazsa üreticilerin birer birer iflas edeceğini söyledi. Türkman, 'Besiciler üretim yapmayı bırakmak zorunda kalacak. Sadece ete indirim yaparak değil aynı zamanda üreticiye destek olarak bu sorunların çözülmesi gerekiyor' ifadlerini kullandı.

ESK'NIN KARKAS İHRACATI DA ÜRETİCİNİN SORUNA ÇÖZÜM OLMADI

Küçükbaş hayvan üreticisinin zararına üretim yaptığını, sorunların çözümü için yetkilileri bilgilendirdiklerini ifade eden Türkman, 'Üreticimiz günlerdir canlı hayvan ihracatının açılmasını bekliyor. Maalesef ESK ihracatı karkas olarak açıkladı. Sonuçta bu da yaramadı. Üretici 95-96 liraya kestirdiği hayvanını 86 liradan kestirdi' dedi.