Okul bu projeyle ilk ve ortaokullar öğrencileri arasında çevre bilincini aşılamayı hedefliyor. Proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Bahriye Doğan Eko-Okul projesine öğrencilerin katılımıyla başladıklarını belirtti.

Doğan, "Biz bu doğrultuda öğrencilerle beraber çevre için yapılan bütünsel okul faliyetlerinin yerel halkı ve yöneticileri de katarak öğrencilerin çevre konusunda daha bilinçli hale gelmesini ve diyalog kurma becerilerini geliştirmesini amaçlıyoruz." dedi.

Proje başta okul idaresi olmak üzere öğretmenlerin ve öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılandı.

Projeyi yöneten Fen Bilgisi öğretmeni Gülümser Tohumoğlu küresel ısınma sonucunda kuraklık ve çölleşmenin arttığını vurguladı. Tohumoğlu, "Bu konuda daha bilinçli bir nesil yetiştirmek için eko-okul projesini geliştirdik. Tek amacımız küresel ısınmayı engellemek değil öğrencileri geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmek." diye konuştu.

"Bu doğrultuda hem doğayı hem de kaynaklarımızı koruyabilmemiz için şişelerin, kağıt ve kartonların, süt kutularının, plastik kapların, metal kutuların, çeşitli işlemlerden geçerek tekrar kullanılmasına fırsat tanıyoruz." diyen Tohumoğlu dünyaya ve çevreye yapılacak en güzel katkının enerji tasarrufu olduğunu söyledi.