Dijital Dönüşüm Hareketi doğrultusunda toplumsal gelişim için sosyal yatırımlarına hız veren Vodafone, kadınların ekonomiye ve işgücüne katılımını teşvik etmek amacıyla oluşturulan ve ilk etapta İstanbul, Şanlıurfa, Nevşehir, Antalya, Balıkesir, Adana ile Gaziantep’te faaliyete geçen ve yatırımcısı dahil tamamı kadın çalışanlardan oluşan “Vodafone Önce Kadın Mağazaları” Gaziantep’te görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Türkiye Vodafone Vakfı tarafından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle geliştirilen ve sosyal iş modeli kapsamında hizmete sunulan “Vodafone Önce Kadın Mağazası”nın açılışına Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, GTO başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep dışındaki 6 şehirde bulunan Vodafone Önce Kadın Mağazaları yatırımcıların yanı sıra birçok vatandaş katıldı.

Güçlü toplum, güçlü kadınların artmasıyla olur

Atatürk bulvarındaki mağazanın açılış töreninde konuşan Fatma Şahin, kalkınma yolculuğuna kadınıyla, erkeğiyle gidilmesi gerektiğini ifade ederek toplumun yarısının aklının, duygusunun, düşüncesinin ve kapasitesinin yok sayılması halinde Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın 10’uncu ekonomisine ulaşılamayacağını söyledi. Vodafone Önce Kadın Programının Türkiye’nin değişiminde önemli bir rol oynayacağını belirten Şahin, “Bu program daha çok kadının sahaya inmesine yardımcı olacaktır. İnanıyorum ki, bu başarılı proje kadınlarımızın emeğini, ekmeğini büyüterek diğer kurumlara örnek teşkil edecektir” dedi.

Kadının güçlü bir biçimde var olmasını hedefliyoruz

Açılış konuşmasında Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi ve güçlü bir toplum için kadınların ekonomik hayatta eşit konuma getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Süel, Vodafone Türkiye olarak, daha iyi bir gelecek için ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda geçen yıl ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi’nin üç ana bileşeninden birini, toplumsal gelişim için yaptığımız sosyal yatırımlar oluşturuyor. Kadınlar, sosyal ihtiyaçlar haritamızın en önemli odağını oluşturuyor. Kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak, sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefliyoruz. Vodafone olarak, Türkiye’de kadının güçlenmesi vizyonuyla kadınlarımıza istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi sürdüreceklerini ifade etti. Bahri UÇAR